
Vesirinkelit
Ainekset
Työvaiheet
7 dl vettä
3 rkl sokeria
2 tl suolaa
1 kpl kuivahiivapussia
14 dl vehnäjauhoja (14 - 16 dl)
MUUT AINESOSAT
Keittämiseen 3 litraa vettä ja 2 rkl siirappia
Valmista rinkelit näin:
Mittaa kulhoon reilusti kädenlämpöinen vesi (42 °C), sokeri ja suola. Sekoita kuivahiiva pariin dl jauhoja ja sekoita nesteen joukkoon. Lisää jauhoja pikkuhiljaa, ensin sekoitellen ja sitten kädellä alustaen, kunnes saat tiiviin ja kimmoisan taikinan. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Lisää tarvittaessa jauhoja.
Kohota taikinaa kulhossa liinan alla lämpimässä paikassa 20–30 minuuttia.
Leivo taikina jauhotetulla pöydällä pitkäksi tangoksi. Jaa tanko 20 palaksi. Pyöritä palat pyöreiksi pulliksi ja kohota liinan alla noin 15 minuuttia.
Kuumenna isossa kattilassa vesi kiehuvaksi. Lisää siirappi veteen.
Paina pullan keskelle reikä peukaloilla ja venytä rinkeliksi. Pudota 3–4 rinkeliä kerrallaan veteen ja keitä minuutti. Käännä ja keitä vielä toiselta puolelta minuutti.
Nosta rinkelit reikäkauhalla pellille leivinpaperin päälle, paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes rinkelit ovat kauniin ruskeita.
Mitä siirapoi pitää käyttää?