Me Naiset on lisännyt 1589 reseptiä.
Linkitetty 467 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström

Adobo on tunnetuimpia filippiiniläisiä ruokia. Nimi viittaa marinointiin, joka tapahtuu etikkaisessa soijan ja valkosipulin maustamassa kastikkeessa. Kokeile broilerin lisäksi myös possulle tai tofulle!

Kana-adobo vie makumatkalle Filippiineille. Adobo onkin tunnettu ruokalaji saarivaltiossa. Se valmistuu myös kotikeittiössä vaivatta. Kokeile tätä, jos tuntuu, että kanasta tulee aina laitettua samoja ruokia.

Kana marinoidaan kastikkeessa, jolle antavat makua etikka, soija ja valkosipuli. Adobo-sanalla viitataan juuri marinointiin. Jos kanasta haluaa erityisen maukasta, sen kannattaa antaa olla marinadissa yön yli. Pikamarinointi kestää puoli tuntia. Marinadissa on käytetty tyypillisiä filippiiniläisen keittiön mausteita, laakerinlehtiä ja soijaa.

Ohjeesta saa helposti kasvisversion vaihtamalla kanan tofuun. Lihaversioon saa vaihtelua korvaamalla kanan possulla. Kana-adobo tarjoillaan riisin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min + marinointi 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Filippiiniläinen kana-adobo

Ainekset

noin 600
g
luuttomia broilerin paistileikkeitä
dl
valkoviinietikkaa
¾
dl
soijakastiketta
3
laakerinlehteä
4
valkosipulinkynttä
Lisäksi
2
salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
rypsiöljyä
3
dl
vettä
2
rkl
fariinisokeria
1
rkl
kokonaista mustapippuria
Lisäksi
2
kevätsipulia

Työvaiheet

  1. Laita paistileikkeet kulhoon. Lisää etikka, soija ja laakerinlehdet. Raasta valkosipulinkynnet joukkoon. Kääntele kanat marinadissa ja anna maustua 30 minuuttia tai yön yli jääkaapissa.

  2. Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

  3. Kuumenna öljy (1 rkl) pannussa. Ruskista kanat molemmin puolin. Säästä marinadi.

  4. Ota kanat pannulta. Lisää pannulle loput öljystä (1 rkl) ja paista siinä sipulit, noin minuutin verran.

  5. Kaada marinadi pannulle. Lisää vesi, sokeri ja mustapippuri. Keitä 5 minuuttia.

  6. Laita kanat takaisin pannulle. Kypsennä miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Käännä kanat ja jatka kypsentämistä vielä 5–10 minuuttia.

  7. Kääntele kanat kauttaaltaan kastikkeessa ja hienonna päälle kevätsipulia. Tarjoa riisin kanssa.

Kommentit (6)

Japa

Olipa etikkapommi! Kana meni kyllä pilalle, ei jatkoon:(

Vierailija

Japa: voihan sitä etikkaa laittaa varovaisemminkin. Vähän minäkin ajattelin tuota etikan määrää, voipi olla, että tuossa on etikan ja soijakastikkeen määrät vaihtaneet paikkaa? Mene tiedä, se pitää kuitenkin keittää ihan kunnolla, muuten on kyllä varmasti hirveää.

Vierailija

Japalle. Palaan vielä äskeiseen kommenttiini. Muistin, että onhan sitä tullut tehtyä Lyonin kanaakin ja siihen pannaan vielä enemmän (puna)viinietikkaa, eikä ole ollenkaan etikkaista kunnon kypsennyksen jälkeen. Varmaan tämäkin resepti toimii kun kunnolla keittää. Kokeilepa vielä kerran rohkeasti ja kunnolla keittäen.

aakko

Hyvä ja pikkasen tavallisesta erottuva kanaruoka! Aavistuksen maistui etikka, ehkä ohjetta vähän pidempi haudutusaika olisi häivyttänyt senkin.

JuhoTuomas

Nämä Adoboot on kyllä ihania ruokia. Olen tehnyt monta kertaa Pork-adobo, Salu-Salo reseptillä.
Ja Espoon Iso-Omena kauppakeskuksessa on Filippiiniläinen ravintola Kainan Sieltä saa myös Pork adoboota.
Itse pidän tulisesta adoboosta. Laitan aina yhden punaisen chilin joukkoon.

Vierailija

Tästä tuli todella hyvää! En itse vieroksu etikkaa, mutta laitoin varmuuden vuoksi vain 1 dl sitä. Reseptistä poiketen lisäsin vähän chiliä ja tein ruoan uunissa hauduttaen. Aiettä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Taginetyylinen kalkkunapata sopii mainiosti pikkujoulupöytään. Kaneli ja neilikka antavat pataan ihanan jouluisen maun. Mikä parasta, tämä pata valmistuu vain puolessa tunnissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Pikkujoulukalkkuna

Ainekset

700
g
kalkkunanfileetä
1
tl
suolaa
2
sipulia
3
valkosipulinkynttä
½
tlk (190 g)
aurinkokuivattuja kirsikkatomaatteja öljyssä
2
kanelitankoa
¾
tl
jauhettua neilikkaa
1
tlk (500 g)
paseerattua tomaattia
1
tl
hunajaa
¼
tl
mustapippuria
1
ps (200 g)
kuivattuja viikunoita
LISÄKSI
4
tuoretta viikunaa
1
dl
granaattiomenan siemeniä (pakaste)

Työvaiheet

  1. Kuutioi kalkkunanfilee ja mausta palat suolalla. Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.

  2. Ota aurinkokuivatuista tomaateista 2 rkl öljyä pataan. Ruskista kalkkunakuutioita öljyssä noin 5 minuuttia. Lisää sipulit ja valkosipulinkynnet. Paista keskilämmöllä sekoittaen muutama minuutti.

  3. Lisää kanelitangot, neilikka, kirsikkatomaatit ja paseerattu tomaatti. Mausta hunajalla ja pippurilla. Peitä pata kannella. Hauduta keskilämmöllä 10 minuuttia.

  4. Leikkaa kuivatut viikunat neljään osaan. Lisää ne pataan ja hauduta vielä 5–10 minuuttia, kunnes kalkkuna on kypsää. Koristele lohkotuilla tuoreilla viikunoilla ja halutessasi granaattiomenan siemenillä. Tarjoa bulgurin, riisin tai ohran kanssa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen
Nopea nuudeli-kanasalaatti on helppo ottaa evääksi sillä se maistuu myös kylmänä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Teriyaki-kanasalaatti

Ainekset

2
levyä ramennuudeleita
1
pkt (300 g)
kanasuikaleita
1
rkl
öljyä
2
rkl
teriyakikastiketta
1
ps
salaattisekoitusta
1
paprika
½
kurkku
pieni pala kaalia
1
dl
suolapähkinöitä
Kastike
1
limetin mehu
1
dl
seesaminsiemeniä
1
dl
majoneesia
¾
dl
vettä
1
rkl
soijakastiketta
½–1
tl
chililastuja
½
rkl
(fariini)sokeria

Työvaiheet

  1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Valuta ja pyyhi kanapalat. Ruskista palat pannulla öljyssä. Sekoita joukkoon teriyakikastike.
  3. Pilko paprika ja kurkku. Raasta kaali.
  4. Yhdistä salaattiainekset isossa kulhossa tai jaa valmiiksi neljään kannelliseen lounasrasiaan.
  5. Valmista kastike. Purista limetin mehu. Lisää ainekset kulhoon ja surauta kastike tasaiseksi sauvasekoittimella. Kaada kastiketta salaatin päälle.
Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 39 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Tavallista kevyempi mutta muhevampi kiusaus syntyy, kun käytät pakastekasvissuikaleita ja raastettua kesäkurpitsaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kana-fetakiusaus

Ainekset

1 (300 g)
kesäkurpitsa
2
ps (a 250 g)
kasvissuikaleita
300
g
broilerin- tai kalkkunan jauhelihaa
1
tl
öljyä
1
tl
curryjauhetta
1
tl
oreganoa
ripaus
suolaa
2
dl
kasvirasvakermaa
1
dl
maitoa
100
g
fetajuustoa

Työvaiheet

  1. Huuhtele kesäkurpitsa, raasta raastimen karkealla terällä tai mandoliinilla raasteeksi. Sekoita kesäkurpitsat ja kasvissuikaleet uunivuokaan.
  2. Paista jauheliha öljytilkassa kypsäksi. Mausta currylla, oreganolla ja suolalla. Lisää kasvirasvasekoite, maito ja murustettu feta. Kaada kastike vuokaan kasvisten joukkoon. Sekoita.
  3. Kypsennä kiusausta 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45-50 minuuttia. Anna tekeytyä 5-10 minuuttia ennen tarjoilua.

    VINKKI! Halutessasi voit vaihtaa broilerijauhelihan lohijauhelihaan tai kasvisjauhikseen.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 48 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Saisiko olla kulhollinen täyteläistä ja lämmittävää kanakeittoa? Maapähkinävoi tekee liemestä runsaan ja kermaisen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Nopea maapähkinä-kanakeitto

Ainekset

1
oranssi paprika
1
kesäkurpitsa
¼
punakaalia
1
maissintähkä
2
rkl
öljyä
250
g
broilerin paistisuikaleita
3
tl
keltaista currytahnaa
8
dl
kasvislientä
1
prk (250 ml)
kookosmaitoa
4
rkl
maapähkinävoita
(suolaa)
1
limetti
LISÄKSI
1
chili
1
ruukku korianteria

Työvaiheet

  1. Leikkaa paprika ja kesäkurpitsa suupaloiksi. Suikaloi kaali. Irrota maissista lehdet ja leikkaa jyvät pitkittäissuunnassa irti.

  2. Kuumenna öljy kattilassa. Paista broilerit öljyssä kypsäksi. Lisää currytahna ja vihannekset. Paista vielä 5 minuuttia.

  3. Lisää kasvisliemi, kookosmaito ja maapähkinävoi. Kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpöä. Anna kiehua kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes vihannekset ovat kypsiä.

  4. Hienonna chili ja korianteri keiton kiehuessa. Purista limetin mehu ja lisää se valmiiseen keittoon. Tarjoa keitto chilin ja korianterin kanssa.

Vinkki Kokeile broilerin tilalla kiinteää tofua.