Italialaisen maalaismakkarakeiton voit valmistaa yhdestä, kahdesta tai vaikka kolmesta erilaisesta kaalista. Tilkka balsamicoa antaa soppaan sopivasti särmää.
Keitot ovat hyvä keino käyttää ylimääräiseltä tuntuvia kasviksia jääkaapin vihanneslokerosta.
Kaali on tämä keiton pääraaka-aine. Sitä tarvitaan yhteensä hieman alle puoli kiloa ja reseptissä voi hyödyntää oikeastaan mitä kaalia jääkaapista sattuu löytymäänkään: punakaalia, lehtikaalia, savoijinkaalia tai tavallista valkokaalia. Lisäksi keittoon uppoaa muutama peruna sekä porkkana. Myös kermapurkin jämät saat käytettyä tähän keittoon.
Keittoon lisätään mausteista raakamakkaraa palasina, mutta paremman puutteessa myös esimerkiksi pekoni kelpaa. Sitten vain maustetaan liemi vielä oreganolla, fenkolinsiemenillä ja viinietikalla.
Toscanalainen kaalikeitto
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuori ja paloittele perunat ja porkkana. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit.
-
Kuumenna öljy kattilassa ja purista makkarat kuoristaan pieniksi paloiksi öljyyn. Ruskista muutama minuutti ja ota pois kattilasta.
-
Kuullota juureksia ja sipuleita kattilassa 3 minuuttia. Lisää vesi ja murenna liemikuutiot kattilaan. Lisää makkarat ja keitä keskilämmöllä 20 minuuttia.
-
Suikaloi kaalit, lisää keittoon ja keitä 5–8 minuuttia.
-
Jauha fenkolinsiemenet. Sekoita siemenet, oregano ja kerma keittoon, mausta etikalla ja pippurilla. Kuumenna kiehuvaksi.
Vinkki Lisää keittoon paistettua pekonia.
K juu vasta näkyy myös pekonia, sitä ei mainita ohjeessa !?
Hei,
Kiitos huomiosta. Reseptiin on nyt lisätty maininta pekonista, kuten on lehden alkuperäisessä ohjeessa.