Ranskalainen pannari eli clafoutis on simppeli jälkiruoka, jonka voi tarjota sellaisenaan tai vaniljakastikkeen kera.
Luumu-clafoutis
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa luumu puoliksi kiven ympäriltä ja irrota kivi. Jos luumut ovat isoja, leikkaa ne vielä lohkoiksi.
- Vuoraa pyöreä uunivuoka paperilla. Riko munat kulhoon. Sekoita muniin kulhossa ranskankerma, maito, sokeri, jauhot ja suola. Puolita vaniljatanko ja rapsuta siitä siemenet. Sekoita taikinan joukkoon.
- Kaada taikina vuokaan ja asettele luumut taisesti taikinan päälle. Paista uunissa 35 minuuttia eli kunnes taikina on hyytynyt ja reunat ovat ruskistuneet kauniisti. Koristele jäähtynyt pannari tomusokerilla.
Ehdottomasti tarvitsee sen vaniljakastikkeen, ilman sitä ehkä liian karvas. Omasta pihasta otetut makeat luumut eivät olleet edukseen tässä pannarissa, maku muuttui yllättävän paljon. Ennemmin tekisin vaikka mansikasta...
Ranskalaisen mielipide tästä reseptistä: hyvä, helppo ja nopea resepti, niin kuin kuuluu olla! Tulos muistuttaa paljon äitini tekemiä clafouteja. Lapsuudessani tuotiin clafoutis seuraana ruokosokeria (sucre de canne roux) pöydälle ja jokainen sai lisätä omaan annokseen sokeria, jos maku tuntui liian karvaalta tai kirpeältä. Ei tarvitse lisätä vaniljakastiketta, joka vie koko clafoutisn maun pois tai peittää hedelmien hienoa makua!