
Vartissa valmistuva superpasta on täynnä makuja: raikasta sitruunaa, reilusti rakuunaa ja ripaus cayenne-pippuria. Tähän jäät koukkuun.
Sitruunainen broileripasta
Ainekset
Työvaiheet
- Ota lihat huoneenlämpöön. Keitä pastaa suolalla (1 tl suolaa/ 1 l vettä) maustetussa vedessä 8 minuuttia. Kun siivilöit pastan, säästä 1 dl keitinvettä.
- Tee kastike pastan kiehuessa. Raasta 1 sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Purista sitruunoista 2 dl mehua. Raasta juusto raastimen pienellä terällä. Yhdistä kulhossa sitruunamehu, kuoriraaste ja juustoraaste. Vatkaa oliiviöljy ohuena nauhana joukkoon. Hienonna rakuuna ja rucola ja sekoita kastikkeeseen. Mausta suolalla ja cayennella.
- Kuumenna öljy isossa pannussa ja paista broilereita molemmin puolin yhteensä 5 minuuttia. Lisää kypsä pasta ja sitruunakastike ja lämmitä pannussa hetki sekoittaen niin, että juusto sulaa ja kastike muodostuu. Lisää tarvittaessa hieman keitinvettä.
Maku sinänsä on ok (on kyllä paljon sitruunaa), mutta kastike on hyvin öljyinen ja rasvaisen tuntuinen. Ei tule varmaan toista kertaa tehtyä.
Oli kyllä sitruunainen 😉 Seuraavalla kerralla ehkä riittää 1 tai 2 sitruunan mehu.
Ihan hirveän vahva sitruunan maku. Ei jatkoon.