Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 111 keittokirjaan.
OHJE Maija Soljanlahti ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Tästä satsista riittää helposti kahdelle aterialle neljän hengen perheessä. Makaronilaatikossa on jauhelihan lisäksi soijarouhetta.

Makaronilaatikko on kotiruokien kunkku, johon kaipaa välillä vaihtelua. Tällä ohjeella saat herkullisen satsin täyttävää makaronilaatikkoa ja samalla valmistuu seuraavan päivän lounasruoka puolilleen valmiiksi.

Normaalia tuhdimman tästä laatikosta tekee jauhelihan lisäksi käytettävä soijarouhe. Soijarouheen lisäksi uunivuokaan uppoaa porkkanaa ja purjoa. Makaronilaatikkoon ei tule tällä kertaa munamaitoa, vaan jauheliha-soija-kasvisseoksen joukkoon lisätään tomaattimurskaa.

Tomaattipohjainen kastike mahdollistaa sen, että puolet kastikkeesta käytetään makaronilaatikkoon ja puolet siitä säästetään seuraavalle päivälle esimerkiksi spagetin kanssa tarjottavaksi.

Makaronilaatikko kruunataan kaurafraichella ja juustoraasteella sekä tuoreilla tomaattiviipaleilla ennen uunissa paistamista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + kypsennys 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Kahden aterian makaronilaatikko

Ainekset

2
porkkanaa
1
purjo
2
dl
tummaa soijarouhetta
1
dl
kiehautettua vettä
1
ps (400 g)
täysjyvämakaroneja
400
g
naudan jauhelihaa
1
rkl
soijakastiketta
1
tl
yrttisekoitusta
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
2
tlk (à 400 g)
tomaattimurskaa
3
dl
vettä
2
dl
kaurafraichea
150
g
juustoraastetta
2–3
tomaattia
VUOKAAN
öljyä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sivele iso uunivuoka (vetoisuus 2½–3 l) öljyllä.

  2. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Halkaise, huuhdo ja paloittele purjo.

  3. Laita soijarouhe kulhoon ja kaada päälle kiehautettu vesi. Anna turvota.

  4. Ruskista jauheliha isolla pannulla omassa rasvassaan. Lisää porkkanaraaste, purjo, soijakastike ja mausteet. Anna kasvisten kuullottua.

  5. Lisää soijarouhe ja tomaattimurska. Huuhtele tölkit vedellä ja lisää vesi pannulle. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kastikkeen hautua kannen alla noin 10 minuuttia.

  6. Keitä makaronit napakan kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä (1 l vettä / 1 tl suolaa). Valuta ne siivilässä.

  7. Laita makaronit vuokaan ja sekoita joukkoon noin puolet kastikkeesta. Säästä loppu kastike, jäähdytä ja laita se kylmään. Tarjoa seuraavana päivänä bolognesen tapaan.

  8. Notkista kaurafraiche ja lisää se vuokaan. Lisää päälle myös juustoraaste. Kääntele ne muiden ainesten joukkoon.

  9. Viipaloi tomaatit ohuiksi ja levitä ne vuoan pinnalle. Kypsennä makaronilaatikkoa hieman keskitasoa alemmalla tasolla noin 1 tunti.

Kommentit (2)

40v ammattikeittiössä

Jaahas ja nyt taas repäistiin ihan kunnolla, haettu mielensopukoista taas sellainen reseptikummitus että, eihän tällä ole mitään tekemistä makaroonilaatikon kanssa, jos tekee jotain uutta niin pitää myös osata keksiä sille uusi nimi ettei johdata ketään harhaan. Tän siitä saa kun amatöörit leikkii.

40v soijarouhetta käyttänyt

Soijarouhetta on turha liotella, jauhelihan joukkoon vaan paistumaan, tulee rapeampaa. Vesi tekee siitä vaan entistä mauttomampaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Thaimaalainen som tam -salaatti valmistetaan vihreästä papaijasta, kotimainen versio syntyy lantusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Som tam -lanttusalaatti

Ainekset

½
dl
maapähkinöitä
300
g
lanttua
1
(150 g)
kyssäkaalia tai naurista
100
g
vihreitä papuja
1
valkosipulinkynsi
1
punainen pieni chili
1
limetin mehu
2
rkl
kalakastiketta
1
rkl
ruokosokeria

Työvaiheet

  1. Paahda maapähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes pähkinöiden kuori on kunnolla tummunut. Kaada leikkuulaudalle ja hiero pähkinöistä kuoret pois.

  2. Kuori ja raasta lanttu raastimen karkealla terällä. Kuori ja raasta kyssäkaali tai nauris. Puhdista pavut, poista kannat ja ryöppää kiehuvassa vedessä 5 minuuttia. Jäähdytä pavut nopeasti kylmässä vedessä, valuta ja leikkaa ne paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Huuhtele chili, halkaise ja poista siemenet, hienonna.

  3. Sekoita kulhossa limetinmehu, kalakastike, ruokosokeri, valkosipuli ja chili. Lisää lanttu- ja kyssäkaaliraaste, pavut ja pähkinät. Painele kunnolla puunuijalla sekaisin.

  4. Raaste säilyy jääkaapissa pari päivää.

ET-lehti on lisännyt 337 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Tuorepuuro on kätevä välipala, sillä sen voi tehdä jääkaappiin odottamaan. Seesaminsiemenistä tehty tahini antaa puuroon ihanan maun ja hyviä ravintoaineita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min + yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-tahinituorepuuro

Ainekset

1
prk (250 g)
maitorahkaa
2
dl
maitoa
2
dl
kaurahiutaleita
1
pss (200 g)
pakastettuja vadelmia
3
rkl
tahinia
2
rkl
hunajaa
2
rkl
lämmintä vettä
¼
tl
kardemummaa
(mintun lehtiä koristeeksi)

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa rahka, maito, kaurahiutaleet ja vadelmat.

  2. Yhdistä toisessa kulhossa tahini, hunaja ja lämmin vesi notkeaksi tahnaksi. Lisää ne sekä kardemumma puuroon.

  3. Anna tuorepuuron tekeytyä yön yli tai vähintään pari tuntia jääkaapissa.

VINKKI! Seesaminsiemenistä tehty tahini on maapähkinävoita muistuttava tahna, joka sisältää proteiinia ja kuitua. Purkillinen säilyy pitkään jääkaapissa.

Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Siemenistä saa reippaasti kuitua ja pehmeitä rasvoja. Hiutale-siemensekoitusta kannattaa tehdä isompi määrä valmiiksi purkkiin. Säilytä hiutalesekoitus jääkaapissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaura-siemenpuuro

Ainekset

3
dl
höyryttämättömiä kaurahiutaleita
1
dl
kuorittuja siemeniä murskattuna (kurpitsan- ja auringonkukansiemen)
½
dl
paahdettua pellavansiemenrouhetta
1
l
vettä tai kasvimaitoa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Sekoita kaurahiutaleet, rouhitut siemenet ja pellavansiemenrouhe keskenään mittakannussa.

  2. Mittaa kattilaan maito ja hiutale-siemenseos. Kiehauta ja keitä 5–10 minuuttia. Mausta suolalla.

  3. Tarjoile puuron kanssa halutessasi raejuustoa, marjoja ja hunajaa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen
Nopea nuudeli-kanasalaatti on helppo ottaa evääksi sillä se maistuu myös kylmänä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Teriyaki-kanasalaatti

Ainekset

2
levyä ramennuudeleita
1
pkt (300 g)
kanasuikaleita
1
rkl
öljyä
2
rkl
teriyakikastiketta
1
ps
salaattisekoitusta
1
paprika
½
kurkku
pieni pala kaalia
1
dl
suolapähkinöitä
Kastike
1
limetin mehu
1
dl
seesaminsiemeniä
1
dl
majoneesia
¾
dl
vettä
1
rkl
soijakastiketta
½–1
tl
chililastuja
½
rkl
(fariini)sokeria

Työvaiheet

  1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Valuta ja pyyhi kanapalat. Ruskista palat pannulla öljyssä. Sekoita joukkoon teriyakikastike.
  3. Pilko paprika ja kurkku. Raasta kaali.
  4. Yhdistä salaattiainekset isossa kulhossa tai jaa valmiiksi neljään kannelliseen lounasrasiaan.
  5. Valmista kastike. Purista limetin mehu. Lisää ainekset kulhoon ja surauta kastike tasaiseksi sauvasekoittimella. Kaada kastiketta salaatin päälle.