Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3402 reseptiä.
Linkitetty 111 keittokirjaan.
OHJE Maija Soljanlahti ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Tästä satsista riittää helposti kahdelle aterialle neljän hengen perheessä. Makaronilaatikossa on jauhelihan lisäksi soijarouhetta.

Makaronilaatikko on kotiruokien kunkku, johon kaipaa välillä vaihtelua. Tällä ohjeella saat herkullisen satsin täyttävää makaronilaatikkoa ja samalla valmistuu seuraavan päivän lounasruoka puolilleen valmiiksi.

Normaalia tuhdimman tästä laatikosta tekee jauhelihan lisäksi käytettävä soijarouhe. Soijarouheen lisäksi uunivuokaan uppoaa porkkanaa ja purjoa. Makaronilaatikkoon ei tule tällä kertaa munamaitoa, vaan jauheliha-soija-kasvisseoksen joukkoon lisätään tomaattimurskaa.

Tomaattipohjainen kastike mahdollistaa sen, että puolet kastikkeesta käytetään makaronilaatikkoon ja puolet siitä säästetään seuraavalle päivälle esimerkiksi spagetin kanssa tarjottavaksi.

Makaronilaatikko kruunataan kaurafraichella ja juustoraasteella sekä tuoreilla tomaattiviipaleilla ennen uunissa paistamista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + kypsennys 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Kahden aterian makaronilaatikko

Ainekset

2
porkkanaa
1
purjo
2
dl
tummaa soijarouhetta
1
dl
kiehautettua vettä
1
ps (400 g)
täysjyvämakaroneja
400
g
naudan jauhelihaa
1
rkl
soijakastiketta
1
tl
yrttisekoitusta
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
2
tlk (à 400 g)
tomaattimurskaa
3
dl
vettä
2
dl
kaurafraichea
150
g
juustoraastetta
2–3
tomaattia
VUOKAAN
öljyä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sivele iso uunivuoka (vetoisuus 2½–3 l) öljyllä.

  2. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Halkaise, huuhdo ja paloittele purjo.

  3. Laita soijarouhe kulhoon ja kaada päälle kiehautettu vesi. Anna turvota.

  4. Ruskista jauheliha isolla pannulla omassa rasvassaan. Lisää porkkanaraaste, purjo, soijakastike ja mausteet. Anna kasvisten kuullottua.

  5. Lisää soijarouhe ja tomaattimurska. Huuhtele tölkit vedellä ja lisää vesi pannulle. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kastikkeen hautua kannen alla noin 10 minuuttia.

  6. Keitä makaronit napakan kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä (1 l vettä / 1 tl suolaa). Valuta ne siivilässä.

  7. Laita makaronit vuokaan ja sekoita joukkoon noin puolet kastikkeesta. Säästä loppu kastike, jäähdytä ja laita se kylmään. Tarjoa seuraavana päivänä bolognesen tapaan.

  8. Notkista kaurafraiche ja lisää se vuokaan. Lisää päälle myös juustoraaste. Kääntele ne muiden ainesten joukkoon.

  9. Viipaloi tomaatit ohuiksi ja levitä ne vuoan pinnalle. Kypsennä makaronilaatikkoa hieman keskitasoa alemmalla tasolla noin 1 tunti.

Kommentit (2)

40v ammattikeittiössä

Jaahas ja nyt taas repäistiin ihan kunnolla, haettu mielensopukoista taas sellainen reseptikummitus että, eihän tällä ole mitään tekemistä makaroonilaatikon kanssa, jos tekee jotain uutta niin pitää myös osata keksiä sille uusi nimi ettei johdata ketään harhaan. Tän siitä saa kun amatöörit leikkii.

40v soijarouhetta käyttänyt

Soijarouhetta on turha liotella, jauhelihan joukkoon vaan paistumaan, tulee rapeampaa. Vesi tekee siitä vaan entistä mauttomampaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Nieminen KUVA Ninna Lindström

Suolainen ohrapuuro sopii loistavasti lounaaksi. Puuron päälle voit lisätä mieleisiä lisukkeita esim. avokadoa tai kalaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Suolainen ohrapuuro

Ainekset

1
valkosipulinkynsi
1
rkl
rypsiöljyä
50
g
kourallinen pinaattia + muutama lehti koristeluun
2
dl
ohrasuurimoita, ruokaohra (Wilja)
4
dl
suolatonta kasvislientä
½
rasiaa (á 250 g)
kirsikkatomaatteja
½
tl
suolaa
PÄÄLLE
2
kananmunaa
½
rkl
rypsiöljyä paistamiseen
½
dl
kurpitsansiemeniä

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulikynsi. Kuullota valkosipuli miedolla lämmöllä öljyssä pinaatin kanssa. Lisää ohrasuurimot ja kuullota minuutin ajan. Lisää kasvisliemi ja kokonaiset tomaatit. Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia. Lisää tarvittaessa nestettä, jotta puuro olisi löysää. Mausta suolalla.

  2. Paista öljytyllä pannulla kananmunat toiselta puolelta. Lusikoi puuroa lautaselle, laita päälle kananmuna ja rouhi päälle mustapippuria. Ripottele päälle kurpitsansiemeniä ja viimeistele tuoreilla, pestyillä pinaatinlehdillä.

Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Wokkaa kasviksia pikaisesti pannulla. Rapeus ja ravintoarvot säilyvät, kun kasvikset eivät kypsy liikaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Wokattu kasviskeitto

Ainekset

350
g
kirsikkatomaatteja
1
l
pinaattia
1–2
lehtisellerinvartta
1
suippopaprika
100
g
herkkusieniä
1
punasipuli
3
valkosipulinkynttä
1
l
kasvislientä (gluteeniton)
2
rkl
rypsiöljyä
½
dl
cashewpähkinöitä
1
tl
savupaprikajauhetta
1
tl
kuivattua yrttisekoitusta
1
tl
sokeria
1
prk (380/230g)
valkoisia kypsiä papuja

Työvaiheet

  1. Huuhtele kirsikkatomaatit, pinaatinlehdet ja lehtisellerit. Viipaloi lehtisellerit. Huuhtele paprika, halkaise ja poista siemenkodat ja kanta, viipaloi. Puhdista sienet ja viipaloi. Kuori ja viipaloi punasipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna kasvisliemi (1 l vettä + 2 kasvisfondikuutiota).

  2. Kuullota wokkipannussa tai paistokasarissa öljyssä sipuleita, herkkusieniä, lehtiselleriä, paprikaa ja pinaattia muutaman minuutin. Lisää cashew-pähkinät ja mausteet. Jatka paistamista pari minuuttia. Lisää huuhdotut pavut ja tomaatit. Kaada joukkoon kuuma kasvisliemi. Kiehauta. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla. Tarjoile keitto hyvän leivän kanssa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Kasvismelanzanen kastike on tehty jauhelihan sijaan linsseistä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 t 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Munakoiso-melanzane

Ainekset

2
(n. 800 g)
munakoisoa
1
tl
suolaa
¾
dl
oliiviöljyä
Kastike
1
iso sipuli
4
valkosipulinkynttä
1
rkl
oliiviöljyä
1
tlk
kirsikkatomaatteja
1
tlk
tomaattimurskaa
2
rkl
tomaattisosetta
2
dl
vettä
dl
punaisia kuivattuja linssejä
1
rkl
punaviinietikkaa
1
tl
chilihiutaleita
1
tl
kuivattua basilikaa
2
tl
sokeria
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
2
palloa mozzarellaa
dl
parmesaaniraastetta

Työvaiheet

  1. Leikkaa munakoisot puolen sentin viipaleiksi. Ripottele siivujen päälle suolaa leikkuulaudalla. Odota 15 minuuttia ja pyyhi siivut talouspaperilla. Paista munakoisot kuumalla pannulla öljyssä molemmin puolin kauniin ruskeiksi.
  2. Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulit öljyssä pehmeiksi. Lisää kirsikkatomaatit ja tomaattimurska. Huuhtele purkit vedellä. Lisää pannulle vesi, linssit, punaviinietikkajamausteet. Hauduta kastiketta 20 minuuttia.
  3. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  4. Lado uunivuokaan kerroksittain munakoisoja, tomaattikastiketta, revittyä mozzarellaa ja ripaus parmesaaniraastetta. Ripottele pinnalle loppu parmesaaniraaste.
  5. Kypsennä uunissa 30 minuuttia.

Vinkki! Melanzanen voi koota uunivuokaan vaikkapa sunnuntai-iltana, niin se on nopeaa paistaa maanantain ruuaksi.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3402 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Carbonaran inspiroima ruusukaalipasta on syysiltojen lohturuokaa parhaimmillaan. Kokojyväsinappi antaa pastalle hauskan lisän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Ruusukaali-pekonipasta

Ainekset

300
g
ruusukaaleja
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
150
g
pekonia
2
kananmunaa
2
dl
parmesaania hienoksi raastettuna
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
kokojyväsinappia
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
½
ruukku lehtipersiljaa
LISÄKSI
400
g
nauhapastaa
1
dl
pastan keitinvettä

Työvaiheet

  1. Siisti ruusukaalien kannat. Poista tarvittaessa huonokuntoiset lehdet. Leikkaa ruusukaalit ohuiksi kiekoiksi.

  2. Kuori ja suikaloi sipuli. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Suikaloi pekoni. Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Raasta parmesaani hienoksi.

  3. Laita pasta kiehumaan pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustettuun veteen.

  4. Laita pekoni kylmälle pannulle ja paista rapeaksi. Siirrä pekonit pannulta sivuun odottamaan.

  5. Kuullota sipulit pannulla öljyssä. Lisää ruusukaalit ja paista sekoittaen noin 5 minuuttia. Lisää pekonit. Mausta sinapilla, suolalla ja pippurilla. Hienonna lehtipersilja joukkoon.

  6. Kun pasta on sopivan kypsää, kauhaise keitinvettä talteen ja valuta pasta siivilässä. Kaada pasta ja ruusukaaliseos kulhoon ja sekoita. Lisää kananmunat voimakkaasti sekoittaen. Lisää pastan keitinvettä tarvittaessa.