
Tästä satsista riittää helposti kahdelle aterialle neljän hengen perheessä. Makaronilaatikossa on jauhelihan lisäksi soijarouhetta.
Makaronilaatikko on kotiruokien kunkku, johon kaipaa välillä vaihtelua. Tällä ohjeella saat herkullisen satsin täyttävää makaronilaatikkoa ja samalla valmistuu seuraavan päivän lounasruoka puolilleen valmiiksi.
Normaalia tuhdimman tästä laatikosta tekee jauhelihan lisäksi käytettävä soijarouhe. Soijarouheen lisäksi uunivuokaan uppoaa porkkanaa ja purjoa. Makaronilaatikkoon ei tule tällä kertaa munamaitoa, vaan jauheliha-soija-kasvisseoksen joukkoon lisätään tomaattimurskaa.
Tomaattipohjainen kastike mahdollistaa sen, että puolet kastikkeesta käytetään makaronilaatikkoon ja puolet siitä säästetään seuraavalle päivälle esimerkiksi spagetin kanssa tarjottavaksi.
Makaronilaatikko kruunataan kaurafraichella ja juustoraasteella sekä tuoreilla tomaattiviipaleilla ennen uunissa paistamista.
Kahden aterian makaronilaatikko
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sivele iso uunivuoka (vetoisuus 2½–3 l) öljyllä.
-
Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Halkaise, huuhdo ja paloittele purjo.
-
Laita soijarouhe kulhoon ja kaada päälle kiehautettu vesi. Anna turvota.
-
Ruskista jauheliha isolla pannulla omassa rasvassaan. Lisää porkkanaraaste, purjo, soijakastike ja mausteet. Anna kasvisten kuullottua.
-
Lisää soijarouhe ja tomaattimurska. Huuhtele tölkit vedellä ja lisää vesi pannulle. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kastikkeen hautua kannen alla noin 10 minuuttia.
-
Keitä makaronit napakan kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä (1 l vettä / 1 tl suolaa). Valuta ne siivilässä.
-
Laita makaronit vuokaan ja sekoita joukkoon noin puolet kastikkeesta. Säästä loppu kastike, jäähdytä ja laita se kylmään. Tarjoa seuraavana päivänä bolognesen tapaan.
-
Notkista kaurafraiche ja lisää se vuokaan. Lisää päälle myös juustoraaste. Kääntele ne muiden ainesten joukkoon.
-
Viipaloi tomaatit ohuiksi ja levitä ne vuoan pinnalle. Kypsennä makaronilaatikkoa hieman keskitasoa alemmalla tasolla noin 1 tunti.
Jaahas ja nyt taas repäistiin ihan kunnolla, haettu mielensopukoista taas sellainen reseptikummitus että, eihän tällä ole mitään tekemistä makaroonilaatikon kanssa, jos tekee jotain uutta niin pitää myös osata keksiä sille uusi nimi ettei johdata ketään harhaan. Tän siitä saa kun amatöörit leikkii.
Soijarouhetta on turha liotella, jauhelihan joukkoon vaan paistumaan, tulee rapeampaa. Vesi tekee siitä vaan entistä mauttomampaa.