Helsingin Sanomat on lisännyt 447 reseptiä.
Linkitetty 405 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Tomaattinen jauhelihakeitto saa ruokaisuutta makaronista. Soppaan voi lisätä kasviksia oman maun mukaan, ja lisätä ne sipulien kanssa samaan aikaan kuullottumaan.

Jauheliha on etenkin monen lapsiperheen arjen pelastus. Siitä syntyy monet eri ruoat pienellä vaivalla. Tässä reseptissä yhdistetään jauheliha ja toinen arkiruoan kivijalka, makaroni, maukkaassa keitossa.

Helppoakin helpompi keitto syntyy yhdessä kattilassa tai korkeareunaisessa kasarissa. Ensin jauheliha ruskistetaan ja sipulit kuullotetaan, sen jälkeen pannulle lisätään tomaattimurska tai sileän koostumuksen ystävien paseerattu tomaatti sekä kanalientä. Näitä kiehutetaan ensin 5 minuuttia, jonka jälkeen lisätään makaronit.

Tässä vaiheessa keittoon voi lisätä myös nopeasti kypsyviä kasviksia, kuten kesäkurpitsaa tai paprikaa.

Makaronit ja kasvikset kypsyvät noin 10 minuutissa, jonka jälkeen keiton maku pyöristetään tuorejuustolla tai kermalla sekä raastetulla juustolla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–5
Valmistusaika
10 min + 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Jauheliha-makaronikeitto

Ainekset

1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
300
g
jauhelihaa
1
rkl
rypsiöljyä
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
2
tl
kuivattua oreganoa
1
tl
paprikajauhetta
1
prk (400 g)
tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia
noin 1
l
kana- tai kasvislientä
4
dl (noin 220 g)
makaronia
100
g
maustamatonta tuorejuustoa
4
rkl
raastettua parmesaania
viimeistelyyn basilikaa, raastettua parmesaania

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne jauhelihan kanssa öljyssä kattilassa kypsäksi. Mausta suolalla, pippurilla, oreganolla ja paprikalla.
  2. Kaada joukkoon tomaattimurska ja kanaliemi. Kiehauta seos ja anna porista keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää kattilaan makaronit ja keitä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.
  3. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja parmesaani. Viimeistele halutessasi tuoreella basilikalla ja parmesaaniraasteella.

Vinkki: Korvaa tuorejuusto halutessasi ranskankermalla tai lorauksella kermaa. Voit lisätä keittoon kasviksia. Esimerkiksi porkkana, kesäkurpitsa ja paprika sopivat hyvin makuun.

Yhdessä annoksessa (jos 4 annosta) 451 kcal, rasvaa 18 g (tyydyttynyt 7,6 g), proteiinia 27,2 g, hiilihydraattia 42 g. Laskettu tuorejuustolla, jossa rasvaa 14 %.

Kommentit (6)

Vierailija

Juuri söin tuon tapasta, mutta kauramakaroneilla, Myllyn Paras kauramakaroni on halpaa ja terveellistä, makukin parempi kuin vehnämakaroneissa. Näyttäkääs mallia ja alkakaa tehdä kauramakaronireseptejä, vehnämakaronit ovat mennyttä aikaa :D

Vierailija

Tosin minulla ei ollut keitossa lihaa vaan merilevää.

Vierailija

No minäpä tein pilkulleen ohjeen mukaan ja tuli oikein maukasta. Teen joskus uudestaankin!

Vierailija

"Näyttäkääs mallia ja alkakaa tehdä kauramakaronireseptejä, vehnämakaronit ovat mennyttä aikaa :D"

Missä tuossa sanottiin että on pakko käyttää vehnämakaronia? Joku voi varmaan alkaa kirjoittaa niitä "kauramakaronireseptejä" heti kun kauramakaronivalmistaja ryhtyy sponsoroimaan "ruokalaa". Muutoin saa käyttää ihan omaa järkeä.

Vierailija

Kauramakaronia ja merilevää. Ovat nuo trollit hauskoja :)))

Vierailija

Nykyään kun pystyy kommentoimaan internetissä mitä vaan ja etenkin nimettömänä niin mielensä pahoittamisen määrä on loputon. Kai nyt ihan maalaisjärkeä voi käyttää jos haluaa vaihtaa jonkun ainesosan toiseen. Älkää ihmiset olko noin avuttomia kuin annatte ymmärtää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä
Hellepäivän himotuin keitto valmistuu avomaankurkuista! Kurkkukeitto on sitä raikkaampaa, mitä viileämpänä se tarjotaan. Viilennä kurkut siksi jääkaapissa ennen raastamista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurkkukeitto

Ainekset

3–4
avomaankurkkua (4 dl raastetta)
½
tl
suolaa
6
dl
turkkilaista jogurttia
1–2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tuoretta tilliä hienonnettuna
1
rkl
tuoretta minttua hienonnettuna
1
limetti
PINNALLE
2
rkl
hasselpähkinöitä
100
g
fetajuustoa
2
rkl
oliiviöljyä
2–3
tillinoksaa

Työvaiheet

  1. Pese kurkut. Raasta ne hienoksi raasteeksi kulhoon. Sekoita suola joukkoon ja anna tekeytyä 15 minuuttia. (Älä valuta raastetta.) 
  2. Paahda keiton pinnalle tulevia pähkinöitä kuumalla kuivalla pannulla 2–3 minuuttia. Siirrä sivuun. 
  3. Lusikoi jogurtti isoon kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna yrtit. Purista limettimehu. Lisää ne jogurtin joukkoon. 
  4. Nostele kurkkuraaste puristellen jogurttiseokseen. Ohenna sopivan paksuiseksi raasteesta irronneella nesteellä. Tarkista suola. 
  5. Jaa keitto lautasille. Murustele fetaa ja rouhi pähkinöitä päälle. Viimeistele oliiviöljyllä ja tillillä.
     
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström
Pehmeä hummus tekee vegaanillekin sopivasta pasta-annoksesta herkullisen kermaisen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-hummuspasta

Ainekset

300
g
simpukkapastaa
Hummus
1
prk (380/230 g)
kypsiä kikherneitä
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tahinia
½
tl
suolaa
½
tl
jauhettua korianteria
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
sitruunamehua
2
rkl
oliiviöljyä
2–3
rkl
kylmää vettä
Paahdetut kikherneet
1
prk (380/230 g)
kypsiä kikherneitä
1
rkl
öljyä
1
tl
jauhettua korianteria
1
tl
jauhettua juustokuminaa
1
tl
savupaprikajauhetta
½
tl
(mietoa) chilimaustetta
½
tl
suolaa
Lisäksi
500
g
mansikoita
1
ruukku korianteria

Työvaiheet

  1. Valmista ensin hummus. Huuhdo kikherneet ja kumoa ne teholeikkuriin tai monitoimikoneen kulhoon. Kuori ja pilko valkosipulinkynnet joukkoon. Lisää tahini ja mausteet. Rouhi tasaiseksi.
  2. Lisää sitruunamehu, oliiviöljy ja tilkka vettä. Sekoita yhä. Lisää tarvittaessa vettä, kunnes hummus on sileää ja kuohkeaa. Tarkista maku.
  3. Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
  4. Huuhdo ja valuta kikherneet paahdettaviksi. Lämmitä pannulla öljy ja mausteet. Paista kikherneet mausteöljyssä rapeiksi.
  5. Puolita mansikat. Valuta pasta ja kääntele joukkoon hummus. Lisää mansikat, korianteria ja paahdetut kikherneet. Tarjoa heti.

Vinkki! Hummusta voi nauttia myös levitteenä leivällä ja dippailla siihen kasviksia.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström
Jos rakastat kesäkeittoa, ihastut näihin pikapiiraisiin joiden päällä on kukkakaalia, herneitä ja kesäsipulia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kukkakaalipiiraat grillissä

Ainekset

6
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
leivinjauhetta
1
tl
suolaa
4
dl
piimää (ei rasvaton)
½
dl
rypsiöljyä
Tuorejuustotäyte
1
rs (150 g)
piparjuurituorejuustoa
1
dl
piimää (ei rasvaton)
Kasvistäyte
1
pieni kukkakaali
½
l
(sokeri)herneitä
muutama ohut kesäporkkana ja retiisi
2
pientä kesäsipulia
1
rkl
rypsiöljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Valmistele täytteet. Sekoita tuorejuusto ja desilitra piimää keskenään. Huuhdo kasvikset. Leikkaa kukkakaali ohuiksi viipaleiksi, riivi herneet (sokeriherneet voit käyttää palkoineen), puolita porkkanat, retiisit ja sipulit. Sipaise kasvikset öljyllä.
  2. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää piimä ja öljy. Vaivaa sähkövatkaimen taikinakoukuilla 5 minuuttia.
  3. Paista kasvikset nopeasti kuumalla grilliparilalla käännellen. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä parilan laidalle.
  4. Kuopaise taikina kahdella lusikalla nokareiksi kuumalle grilliparilalle. Pyöräytä lusikat jauhoissa. Taputtele ja venyttele pohjat niiden avulla ohuemmiksi.
  5. Paista keskilämmöllä 5 minuuttia. Käännä pohjat ja levitä päälle tuorejuustotäytettä ja kasviksia. Kypsennä toiset 5 minuuttia. Tarjoa lämpiminä.
ET-lehti on lisännyt 310 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Kesällä grillipihvin kastike on persiljaa ja ruohosipulia tulvillaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min (+ 1 t)
Vaikeustaso
Helppo

Grillipihvi ja yrttikastike

Ainekset

500
g
naudan ulkofileetä
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
2
rkl
öljyä
KASTIKE
1
dl
persiljaa
1
dl
ruohosipulia
½
dl
tuoretta rakuunaa
50
g
voita
dl
vettä
½
kanaliemikuutio
2
tl
rosepippuria

Työvaiheet

  1. Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen grillausta. Leikkaa liha neljäksi pihviksi, nuiji pihvit kevyesti. Mausta suolalla ja pippurilla.

  2. Kuumenna kaasugrilli tai valmista hiillos riittävän kuumaksi. Taputtele pihvit öljyllä ja grillaa kuumassa grillissä 2–3 minuuttia molemmilta puolilta. Nosta pihvit lautaselle ja peitä foliolla tai toisella lautasella. Anna vetäytyä 10 minuuttia.

  3. Hienonna persilja, ruohosipuli ja rakuuna monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Lisää pehmeä voi ja sekoita tasaiseksi.

  4. Kiehauta vesi ja liemikuutio kattilassa ja anna kiehua, kunnes neste haihtuu puoleen. Lisää yrttivoi liemen sekaan sauvasekoittimella sekoittaen. Mausta pippurilla.

  5. Viipaloi liha ja lusikoi päälle yrttikastiketta. Herkuttele perunasalaatin kanssa.

Lipstikkapesto-perunasalaatti

Ainekset

800
g
perunoita
2
varrellista nippusipulia
1
nippu retiisiä
1
pieni kesäkurpitsa
PESTO
2
dl
lipstikkaa
2
valkosipulinkynttä
½
sitruunan kuori ja mehu
2
dl
parmesaania
1
d
auringonkukansiemeniä
2
dl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Aloita pestosta. Huuhtele lipstikat. Hienonna valkosipulinkynnet. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Raasta parmesaani.

  2. Paahda siemeniä kuumalla kuivalla pannulla 1–2 minuuttia.

  3. Laita kaikki peston ainekset teho- tai sauvasekoittimen kulhoon. Soseuta tasainen tahna.

  4. Harjaa perunat puhtaiksi. Kuumenna litra vettä kattilassa, mausta suolalla ja keitä perunat kypsiksi. Kaada vesi pois ja anna perunoiden jäähtyä hieman.

  5. Halkaise suurimmat perunat, jätä pienet kokonaisiksi. Hienonna sipulit, viipaloi retiisit ja kesäkurpitsat. Laita kasvikset isoon kulhoon ja sekoita joukkoon pesto.