
Tomaattinen jauhelihakeitto saa ruokaisuutta makaronista. Soppaan voi lisätä kasviksia oman maun mukaan, ja lisätä ne sipulien kanssa samaan aikaan kuullottumaan.
Jauheliha on etenkin monen lapsiperheen arjen pelastus. Siitä syntyy monet eri ruoat pienellä vaivalla. Tässä reseptissä yhdistetään jauheliha ja toinen arkiruoan kivijalka, makaroni, maukkaassa keitossa.
Helppoakin helpompi keitto syntyy yhdessä kattilassa tai korkeareunaisessa kasarissa. Ensin jauheliha ruskistetaan ja sipulit kuullotetaan, sen jälkeen pannulle lisätään tomaattimurska tai sileän koostumuksen ystävien paseerattu tomaatti sekä kanalientä. Näitä kiehutetaan ensin 5 minuuttia, jonka jälkeen lisätään makaronit.
Tässä vaiheessa keittoon voi lisätä myös nopeasti kypsyviä kasviksia, kuten kesäkurpitsaa tai paprikaa.
Makaronit ja kasvikset kypsyvät noin 10 minuutissa, jonka jälkeen keiton maku pyöristetään tuorejuustolla tai kermalla sekä raastetulla juustolla.
Jauheliha-makaronikeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne jauhelihan kanssa öljyssä kattilassa kypsäksi. Mausta suolalla, pippurilla, oreganolla ja paprikalla.
- Kaada joukkoon tomaattimurska ja kanaliemi. Kiehauta seos ja anna porista keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää kattilaan makaronit ja keitä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.
- Sekoita joukkoon tuorejuusto ja parmesaani. Viimeistele halutessasi tuoreella basilikalla ja parmesaaniraasteella.
Vinkki: Korvaa tuorejuusto halutessasi ranskankermalla tai lorauksella kermaa. Voit lisätä keittoon kasviksia. Esimerkiksi porkkana, kesäkurpitsa ja paprika sopivat hyvin makuun.
Yhdessä annoksessa (jos 4 annosta) 451 kcal, rasvaa 18 g (tyydyttynyt 7,6 g), proteiinia 27,2 g, hiilihydraattia 42 g. Laskettu tuorejuustolla, jossa rasvaa 14 %.
Juuri söin tuon tapasta, mutta kauramakaroneilla, Myllyn Paras kauramakaroni on halpaa ja terveellistä, makukin parempi kuin vehnämakaroneissa. Näyttäkääs mallia ja alkakaa tehdä kauramakaronireseptejä, vehnämakaronit ovat mennyttä aikaa :D
Tosin minulla ei ollut keitossa lihaa vaan merilevää.
No minäpä tein pilkulleen ohjeen mukaan ja tuli oikein maukasta. Teen joskus uudestaankin!
"Näyttäkääs mallia ja alkakaa tehdä kauramakaronireseptejä, vehnämakaronit ovat mennyttä aikaa :D"
Missä tuossa sanottiin että on pakko käyttää vehnämakaronia? Joku voi varmaan alkaa kirjoittaa niitä "kauramakaronireseptejä" heti kun kauramakaronivalmistaja ryhtyy sponsoroimaan "ruokalaa". Muutoin saa käyttää ihan omaa järkeä.
Kauramakaronia ja merilevää. Ovat nuo trollit hauskoja :)))
Nykyään kun pystyy kommentoimaan internetissä mitä vaan ja etenkin nimettömänä niin mielensä pahoittamisen määrä on loputon. Kai nyt ihan maalaisjärkeä voi käyttää jos haluaa vaihtaa jonkun ainesosan toiseen. Älkää ihmiset olko noin avuttomia kuin annatte ymmärtää.