Pitkään uunissa muhinut puuro on täydellinen viikonloppuaamupala. Uunipuuro saa rutkasti lisää luonnetta, kun sen joukkoon sujautetaan kurpitsasosetta ja päälle ripotellaan rouhittuja manteleita.
Uunipuurot eivät välttämättä ole kaikista energiatehokkaimpia ruokia, mutta usein niiden kanssa ei ole niin tarkkaa uunin lämpötila ja kypsennysaika. Ne voi hyvin siis laittaa tuloilleen samaan aikaan muiden uuniruokien kanssa.
Tämä uunipuuro kelpaa tietysti aamiaiseksi, mutta maistuu takuulla myös väli- tai iltapalana. Kauniin oranssin värinsä tämä puuro saa kurpitsasoseesta. Sitä tarvitaan puuroon noin neljäsosakurpitsan verran ja loput kurpitsasta kannattaa käyttää johonkin toiseen ruokaan.
Koska kurpitsasose on itsessään makeahkoa, lisätään puuron pinnalle happamia puolukoita sekä rouhittuja manteleita. Mikäli lisämakeus ei haittaa, voi puuron kanssa tarjota vaahterasiirapista ja tahinista sekoitettua kastiketta.
Kurpitsapuuro uunissa
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja paloittele kurpitsa. Laita palat kattilaan ja peitä vedellä. Keitä kannen alla hiljalleen 30 minuuttia tai kunnes kurpitsa on pehmeää. Kaada vesi pois ja soseuta kurpitsa sauvasekoittimella.
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele uunivuoka (vet. 3–4 l) voilla.
- Mittaa kaurahiutaleet vuokaan. Ripota suola ja lisää 2 dl kurpitsasosetta nokareina hiutaleiden päälle. Kaada maito vuokaan. Lisää voi nokareina pinnalle. Kypsennä puuroa uunissa 1 tunti 15 minuuttia.
- Rouhi mantelit veitsellä. Ota puuro uunista ja nosta uunin lämpötila 225 asteeseen. Lisää mantelit ja puolukat puuron pinnalle. Laita puuro takaisin uuniin noin 5 minuutiksi tai kunnes mantelit saavat hieman väriä.
- Sekoita vaahterasiirappi ja tahini keskenään ja tarjoa puuron kanssa.
Kaurahiutaleet x kurpitsa uunipuurona!en ymmärrä🤔🙄