
Lasagnen tekemistä helpottaa hiukan, kun valkokastikkeen korvaa kermalla notkistetulla pehmeällä juustolla, esimerkiksi ricottalla. Sen lisäksi tähän kasvislasagneen kerrostellaan fetajuustoa tuomaan makua.
Venetosta, Valpolicellan alueelta tuleva Zenato Valpolicella Superiore 2018, 13,99 e, on miellyttävä, tumman marjainen ja mukavan mehukas punaviini. Sen täyteläisyys ja maanläheisyys ottaa lasagnen herkullisesti syleilyynsä. Viini toimii erityisen hyvin kevyen savuisuuden kanssa. Punainen lambrusco on mahtava vaihtoehto. Medici Ermete Concerto Reggiano Lambrusco 2020, 16,90 e (tilausvalikoima), on marjaisa ja pirskahteleva, samalla lämmittävä punaviini ja upea pari tomaattiselle kasvislasagnelle.
Viinisuositukset antoi Terhi Oksanen-Alén.
Lehtikaali-linssilasagne
Ainekset
Työvaiheet
-
Aloita tomaattikastikkeesta. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuullota niitä pannussa öljyssä muutama minuutti. Lisää kirsikkatomaatit, huuhtaise tölkit vedellä ja lisää vesi pannuun. Anna kastikkeen porista alhaisella lämmöllä 20–30 minuuttia. Mausta kastike balsamicolla, suolalla, sokerilla ja pippurilla.
-
Kastikkeen kiehuessa valmistele muut ainekset. Poista lehtikaalista kova ruoti. Hienonna lehdet ja keitä niitä suolalla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia. Siivilöi lehtikaalit ja huuhtele ne kylmällä vedellä. Puristele lehtikaaleista vesi pois.
-
Huuhtele ja valuta linssit. Mausta ne paprikalla, oreganolla ja chilillä.
-
Yhdistä ricotta ja kerma. Murenna feta.
-
Kokoa lasagne. Levitä vuokaan (noin 20 x 30 cm) tomaattikastiketta, lehtikaalia, linssejä, ricottaseosta ja fetaa. Lisää päälle kerros lasagnelevyjä. Toista kastike- ja pastakerrokset pari kertaa. Laita päällimmäiseksi tomaattikastiketta, linssejä, ricottaa ja fetaa.
-
Paista lasagnea 200-asteisen uunin keskitasolla lasagnepakkauksen ohjeen mukainen aika, noin 20–30 minuuttia.
-
Ripottele kypsän lasagnen pinnalle parmesaani ja pinjansiemeniä sekä halutessasi tuoreita yrttejä.
Todella hyvää! Jää vakiokäyttöön.
Erinomainen kasvislasagne, tarjoilen yleenä vihreän peston kanssa.
Tosi hyvä rakenne ja maku!