
Sieniä, misoa, kermaa ja juustoa... Tämän täyteläisempää sienipastaa ei taida ollakaan. Käytä makusi mukaan tummaa tai vaaleaa misotahnaa.
Herkkutatti-misopasta
Ainekset
Työvaiheet
-
Puhdista ja pilko sienet. Hienonna valkosipulit ja pilko sipulit varsineen.
-
Keitä pasta (noin 1 tl suolaa/2 l vettä) pakkauksen ohjeen mukaan.
-
Kuumenna öljy pannulla. Paista sieniä ja sipuleita 5 minuuttia. Lisää misotahna, kerma, vesi ja mausteet. Kiehauta ja keitä noin 15 minuuttia, kunnes kastike on keittynyt muhennosmaiseksi. Mausta kastike yrteillä, suolalla ja pippurilla.
-
Ota noin 1 dl keitinvettä talteen ja valuta pasta. Raasta juusto. Sekoita kastike ja juusto pastan joukkoon. Ohenna tarvittaessa keitinvedellä, lisää sitä joukkoon vähän kerrallaan.
Tuli kyllä aika suolainen setti vaikken erikseen suolaa lisännytkään. Johtunee misosta. Itse käytin yleistä Yutaka-merkin white misoa, ja 4 ruokalusikallista sitä oli liikaa
Itse laitoin vain ruokalusikallisen misotahnaa tuohon nestemäärään ja siitäkin tuli niin suolaista, ettei kyllä parmesaania tehnyt mieli lisätä.
Laitoin 2 rkl misoa ja tuli tosi hyvää!