
Tämän helpommaksi ei kirjolohen kypsentäminen tule! Suikaloi ja suolaa kala, mausta sitruunalla ja kaada päälle kuumaa oliiviöljyä. Lämpimät pitaleivät ja nopea fetadippi ovat ainoat lisukkeet jotka tarvitset.
Oliiviöljyllä kypsennetty kirjolohi
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa kirjolohi 1 cm:n suikaleiksi ja pätki pitkät suikaleet muutamaan osaan. Levitä kalapalat leikkuulaudalle ja ripottele päälle suolaa, pyörittele ja anna maustua sillä välin kun teet marinadin.
- Hienonna persilja (tai oregano) kulhoon. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa talteen ja purista mehu persiljan päälle. Hienonna valkosipuli ja sekoita se persiljan joukkoon. Pyöräytä kirjolohipalat marinadissa ja levitä kuumuutta kestävälle lautaselle tai tarjoiluvadille. Kaada loppu marinadi lautaselle.
- Revi oliivit paloiksi, puolita kirsikkatomaatit ja perkaa herneet. Levitä ne lautaselle kirjolohen joukkoon.
- Tee fetadippi murustamalla puolet fetasta ranskankermaan. Sekoita, kaada tarjoiluastiaan ja murusta loppu feta kastikkeen päälle. Valuta hunaja pinnalle.
- Suojaa työtaso tarvittaessa esimerkiksi leivin- tai talouspaperilla ja sijoita lautanen sopivaan paikkaan öljyn kaatamista varten. Kuumat öljypisarat voivat lentää lautasen reunojen yli. Kuumenna oliiviöljy kasarissa ja kaada se varovasti, mahdollisimman läheltä lautasta ohuena norona kirjolohipalojen päälle. Ripottele sitruunankuoriraaste lautaselle.
- Voitele pitaleivät kevyesti oliiviöljyllä ja grillaa tai paahda 200-asteisessa uunissa muutama minuutti.
- Tarjoa kirjolohi pitaleipien ja fetadipin kanssa.