
Porsaan lehtipihvit maistuvat herkullisilta bataattimurskan ja rapeiksi paistettujen ruusukaalien kanssa. Valmista tulee puolessa tunnissa!
Jos syöt lihaa ja kaipaat ruokavalioosi kevyitä vaihtoehtoja, älä hylkää porsaanlihaa. Esimerkiksi ohuiksi nuijitut, porsaanfileestä valmistetut lehtipihvit ovat vähärasvaisia. Lisäksi ohuet pihvit paistuvat nopeasti, minkä ansiosta ne sopuivat loistavasti arki-illan ruokapöytään.
Vaikka paistamiseen käytetäänkin voita ja öljyä, sitä ei juurikaan imeydy leivittämättömiin pihveihin. Rasva pitää vain huolen, että pinta paistuu ja ruskistuu herkulliseksi. Paistoöljyn joukossa nokare voita toimii indikaattorina: kun voi muuttuu kullanruskeaksi, pannu on riittävän kuuma pihvien paistamiseen.
Possunpihvien lisukkeeksi sopivat paistetut ruusukaalit ja bataattimurska, joka valmistuu ilman voita ja kermaa.
Possupihvit ja sinappiset ruusukaalit
Ainekset
Työvaiheet
- Ota pihvit huoneenlämpöön. Tee bataattimurska. Kuori ja paloittele bataatit 5 cm:n kuutioiksi. Siirrä bataatit kattilaan, lisää vesi ja suola. Keitä 10 –13 minuuttia.
- Siisti ruusukaaleista kannat ja poista huonokuntoiset lehdet. Leikkaa kaalit kiekoiksi ja viipaloi valkosipulinkynnet. Paista kaaleja ja valkosipulia pannussa öljyssä 5–6 minuuttia. Lisää sinappi ja suola.
- Paista pihvit pannussa voi-öljyseoksessa molemmin puolin 1–2 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Valuta bataatit ja murskaa ne kevyesti survimella tai lusikalla painellen. Sekoita joukkoon öljy ja neilikka. Tarjoa pihvit ruusukaalien ja bataattimurskan kanssa.