Helsingin Sanomat on lisännyt 447 reseptiä.
Linkitetty 315 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Emilia Kolari

Tämän unelmatortun herkullisuuden salaisuus on pehmeä tuorejuustotäyte.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
20 min + 10 min kypsentäminen + 2 h vetäytyminen
Vaikeustaso
Helppo

Pehmeä unelmatorttu

Ainekset

Pohja
4
munaa (M-koko)
dl
sokeria
1
dl
perunajauhoja tai maissitärkkelystä
½
dl
kaakaojauhetta
1
tl
leivinjauhetta
Täyte
300
g
maustamatonta tuorejuustoa (ei kevyttä, huoneenlämpöisenä)
100
g
voita (huoneenlämpöisenä)
2
dl
tomusokeria
1
tl
vaniljasokeria
1
rkl
appelsiinimehua
1–2
tl
hyvin pestyn appelsiinin kuorta hienoksi raastettuna

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  2. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi.
  3. Yhdistä perunajauhot tai maissitärkkelys, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Siivilöi seos muna-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi varovasti nostellen.
  4. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Kypsennä uunin keskitasolla 7–9 minuuttia.
  5. Levitä alustalle toinen leivinpaperi ja sirottele sille sokeria. Nosta kuuma torttulevy paistopaperin reunoista kiinni pitäen pelliltä ja kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle. 
  6. Revi paistopaperi varovasti irti kuumasta torttulevystä. Laita paperikaistaleet sitten takaisin torttulevyn suojaksi ja peittele puhtaalla leivinliinalla. Anna torttulevyn jäähtyä liinan alla huoneenlämpöiseksi. (Näin torttulevy ei murene käärittäessä.)
  7. Valmista täyte. Vatkaa huoneenlämpöinen tuorejuusto, voi, sokerit, appelsiinimehu ja -kuoriraaste sähkövatkaimella tasaiseksi seokseksi.
  8. Jaa täyte nokareiksi torttulevyn päälle. Levitä tasaiseksi. Kääräise torttu aluspaperin avulla rullaksi. Jos haluat muhkean kääretortun, kääri torttulevy lyhyeltä sivulta alkaen.
  9. Kääräise torttu leivinpaperiin niin, että tortun saumapuoli jää alle. Siirrä torttu esimerkiksi leikkuulaudan päällä jääkaappiin. Anna vetäytyä pari tuntia tai vaikka seuraavaan päivään.

Vinkki! Ota täytteeseen tarvittava tuorejuusto ja voi huoneenlämpöön tunti pari ennen täytteen valmistusta. Täyte onnistuu parhaiten, kun ainekset ovat pehmeitä ja huoneenlämpöisiä. Tavallinen tuorejuusto kestää vatkaamisen kevytversioita paremmin.

Kommentit (5)

Vierailija

Yhteensä yli 700 g voita, juustoa ja sokeria!

Löytyisikö jälkiruokaohjeita, joissa kalorimäärä olisi säällisen pieni?

Vierailija

Vaihda juusto rahkaan kokonaan tai osittain. Voita voi vähentää. Täytteen sokeria riittää vähempi määrä.

Vierailija

Eikö yhtään vehnäjauhoja?

Vierailija

Omasta mielestäni pelkillä perunajauhoilla tulee parempi kääretorttu kuin vehnäjauhoilla ikinä. Ja mikä parasta, sopii keliaakikollekin.

Sunnuntaileipuri

Onko kysymyksessä 50 cm vai 60 cm uuni? Minä olen taivutellut leivinpaperia, näin olen saanut ehkä pinta-alaksi 60-50 cm koon väliltä Laitoin puolet sokerimäärästä täytteeseen, ihan riittävä
Toinen asia, miksi vain vetomittoja? Painomitat tarkempia, 2 dl vai sama grammoina. Ero voi olla melkoinen. Jos kaikilla ei ole tarkkaa vaakaa, niin mitat grammoina ja desilitroina

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Tässä täydellinen resepti mökille: ulkotulilla paistettu pitsireunainen lettu, päälle kourallinen makeita mansikoita.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15–20 kpl
Valmistusaika
30 min + 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Muurinpohjaletut

Ainekset

1
l
täysmaitoa
dl
ohrajauhoja
2
dl
vehnäjauhoja
2
munaa
1
rkl
sokeria
½
tl
kardemummaa
½
tl
suolaa
voita paistamiseen
Lisäksi
1
l
mansikoita tai 2 dl mansikkahilloa

Työvaiheet

  1. Vatkaa maidon joukkoon jauhot ja munat. Lisää sokeri, kardemumma ja ripaus suolaa.
  2. Anna taikinan turvota viileässä vähintään neljä tuntia tai yön yli.
  3. Kaada kauhallinen lettutaikinaa kuumalle muurikalle tai lettupannulle. Paista, kunnes lettu on hyytynyt. Käännä ja paista vielä toiselta puolelta.
  4. Tarjoa letut tuoreiden mansikoiden tai mansikkahillon kanssa.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä
Ihanan yrttiset teeleivät onnistuvat vaikka mökkikeittiössä! Hienonna taikinaan yrttimaasta löytyvät kesän vihreät.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
10 min + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Yrtti-teeleivät

Ainekset

2
dl
tuoreita yrttejä (esim. basilikaa, lehtipersiljaa ja timjamia) hienonnettuna
3
dl
hiivaleipäjauhoja
2
dl
kaurahiutaleita
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
2
dl
vettä
½
dl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Hienonna yrtit veitsellä.

  2. Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään. Lisää yrtit, vesi ja öljy.

  3. Nostele taikina leivinpaperin päälle pellille kahdeksi keoksi. Taputtele ne jauhotetuin käsin kiekoiksi.

  4. Jaa leivät taikinapyörällä tai veitsellä neljään osaan. Pistele leivät haarukalla.

  5. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Itse tehty rahka-voitaikina vie kielen mennessään, varsinkin kevään ensimmäisten raparperien seurassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–15 kpl
Valmistusaika
40 min + 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Raparperipiiraat

Ainekset

250
g
voita
½
dl
sokeria
4
dl
vehnäjauhoja
2
tl
kardemummaa
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
1
prk (250 g)
rahkaa
Voiteluun
1
muna
Täyte
3–4
raparperin vartta (n. 500 g)
50
g
voita
1
dl
sokeria
Päälle
ruokosokerisiirappia
1
dl
pistaasipähkinöitä

Työvaiheet

  1. Nypi pehmeän voin sekaan sokeri. Lisää jauhoihin kardemumma, leivinjauhe ja suola. Sekoita ainekset rahkan kanssa pehmeäksi taikinaksi. Älä vaivaa.
  2. Taputtele taikina pötköksi. Kierrä ympärille kelmu. Laita taikina kohmettumaan jääkaappiin pariksi tunniksi tai yön yli.
  3. Kauli taikinasta 30 x 20 cm:n levy. Taita levy kolmeen kerrokseen. Kauli taikina taas levyksi ja taita kolmeen kerrokseen. Jatka 3–4 kertaa ja ripottele hieman jauhoja kerrosten väliin.
  4. Paina taikinalevystä ympyröitä (ø 12 cm). Voit käyttää muottina isoa säilykepurkkia. Nosta pohjat uunipellille leivinpaperille. Voitele reunat munalla.
  5. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Leikkaa raparperinvarret 7 sentin pätkiksi. Jos varret ovat paksuja, puolita ne pitkittäin.
  6. Sulata voi pannulla. Kypsennä raparperinvarsia 5 minuuttia. Ripottele päälle sokeria.
  7. Nosta raparperit pohjien päälle. Paista piiraita 10–15 minuuttia.
  8. Valuta päälle siirappia ja lisää rouhittuja pistaasipähkinöitä.

Vinkki! Voit oikaista käyttämällä valmiita voitaikinalevyjä, jotka leikkaat neliöiksi.

ET-lehti on lisännyt 310 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Kakun keikkumista ei tarvitse jännittää, kun mansikkakermakakku kootaan suoraan vuokaan. Jos herkun ei tarvitse olla gluteeniton, voit vaihtaa perunajauhot vehnäjauhoihin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton mansikkavuokakakku

Ainekset

POHJA
4
munaa
dl
sokeria
1
dl
mantelijauhoja
¾
dl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
TÄYTE
1
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
¼
dl
sokeria
4
dl
vispikermaa
1
prk (200 g)
vaniljarahkaa
KORISTELUUN
½
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
2–3
rkl
hasselpähkinärouhetta

Työvaiheet

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Yhdistä jauhoseos vaahtoon kevyesti sekoittaen.

  2. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa 5–6 minuuttia.

  3. Ripottele leivinpaperille sokeria. Kumoa kypsä torttu paperin päälle. Irrota paistopaperi ja anna jäähtyä.

  4. Poista mansikoista kanta ja viipaloi mansikat. Hienonna minttu. Sekoita kulhossa mansikat, minttu ja sokeri. Anna maustua 15 minuuttia.

  5. Leikkaa kakkulevy puoliksi. Nosta puolikas vuokaan.

  6. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka. Levitä mansikat kakkupohjan päälle ja lisää puolet kermaseoksesta.

  7. Nosta toinen pohjalevy päälle. Levitä pinnalle loppu kermaseos. Koristele lohkotuilla mansikoilla ja mintun lehdillä. Ripottele pinnalle lopuksi pähkinärouhetta.