
Kinuskisen makuiset kaura-omenapalat makeutetaan vaahterasiirapilla ja kuivahedelmillä.
Kaura-omenapalat
Ainekset
Työvaiheet
- Ota voi huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen leivontaa.
- Mittaa pähkinä-kuivahedelmäseos monitoimikoneen kulhoon. Hienonna. Lisää voi, vaahterasiirappi, kaurahiutaleet, vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Levitä puolet taikinasta uunipellille leivinpaperin päälle A4-paperiarkin kokoiseksi pohjaksi.
- Pese omenat, poista omenakodat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Levitä omenaviipaleet taikinan päälle. Taputtele loput taikinasta omenaviipaleiden päälle.
- Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes taikinakuori on kauniin ruskea ja reunat tuntuvat murenevaisilta.
- Leikkaa annospaloiksi. Tarjoile vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.