
Giniltä maistuva jäähile viimeistelee tuorejuustolla täytetyt omenat joulupöytään.
Jouluomena ja katajanmarja-granita
Ainekset
Työvaiheet
-
Leikkaa omenan yläosasta ”lakki” pois. Koverra omenan sisus ja siemenkota lusikalla varoen omenan reunoja. Säästä sisuspalat granitaan. Laita lakki takaisin ja siirrä omenat pakastimeen odottamaan.
-
Keitä vettä, sokeria, omenan koverruspaloja ja katajanmarjoja kattilassa pari minuuttia välillä sekoittaen. Ota kattila liedeltä ja anna seoksen jäähtyä hieman. Kaada liemi tehosekoittimeen, lisää gini ja soseuta 1 minuutti. Siivilöi liemi pakastusta kestävään kannelliseen astiaan. Pakasta vähintään 8 tuntia tai yön yli.
-
Tee täyte. Sekoita tuorejuusto, sokeri ja kaneli kulhossa. Siirrä seos hetkeksi jääkaappiin maustumaan.
-
Raavi jäätyneestä granitasta haarukalla jäähilettä. Ota omenat pakastimesta, täytä ne tuorejuustoseoksella ja lusikoi päälle granitaa. Nosta lakki omenan päälle.