Me Naiset on lisännyt 1589 reseptiä.
Linkitetty 130 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula

Herkulliset cookiet saavat makunsa kuivatuista karpaloista ja valkosuklaahipuista. Keksit ovat parhaimmillaan sopivan kypsiksi paistettuina, jolloin ne ovat pehmeän sitkeitä. Anna keksien jäähtyä rauhassa tasaisella alustalla.

Näissä cookieissa maistuvat makeat kuivatut karpalot ja valkosuklaa. Makuaineita voi kuitenkin muunnella oman maun mukaan. Hyvän vaihtoehdon saa vaikka tummasta suklaasta ja hienonnetuista kuivatuista aprikooseista.

Tärkeintä on napata keksit pois uunista sopivan kypsinä, jolloin ne ovat rakenteeltaan pehmeän sitkaita, ja antaa niiden jäähtyä rauhassa tasaisella alustalla.

Taikina säilyy jääkaapissa, joten voit paistaa osan kekseistä seuraavana päivänä.

Hyvä vinkki leipojalle on, että taikinan voi myös pakastaa vaikka leivinpaperiin kääräistynä pötkönä. Kohmeisesta taikinapötköstä on helppo leikata paloja paistettavaksi. Silloin keksien paistaminen kestää kuitenkin hieman ohjeen aikaa kauemmin. 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
45–50 kpl
Valmistusaika
35 min + 2 h jäähdytys
Vaikeustaso
Helppo

Karpalo-valkosuklaacookiet

Ainekset

175
g
valkosuklaata
5
dl
erikoisvehnäjauhoja
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
leivinjauhetta
225
g
huoneenlämpöistä voita
dl
fariinisokeria
dl
sokeria
2
isoa kananmunaa
1
ps (145 g)
kuivattuja karpaloita

Työvaiheet

  1. Rouhi valkosuklaa veitsellä. Voit myös käyttää valmiita suklaahippuja.

  2. Sekoita kulhossa jauhojen joukkoon vaniljasokeri ja leivinjauhe.

  3. Vatkaa toisessa kulhossa pehmeä voi ja sokerit keskenään kuohkeaksi vaahdoksi.

  4. Lisää munat voiseokseen yksitellen huolellisesti vatkaten.

  5. Kääntele joukkoon valkosuklaa ja karpalot. Lisää jauhoseos ja sekoita taikina tasaiseksi, vältä turhaa vatkaamista. Nosta taikina jääkaappiin 2 tunniksi.

  6. Ota taikinasta ruokalusikkamitalla palloja ja laita ne leivinpaperin päälle. Jätä kohoamisvaraa.

  7. Paista keksejä 175-asteisessa uunissa 10–14 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Jäähdytä ensin pellillä 10 minuuttia ja siirrä sitten ritilälle jäähtymään. Keksit saavat olla koostumukseltaan pehmeän sitkeitä.

Kommentit (5)

Vierailija

Missä vaiheessa jauhot ja voi yhdistetään? Taitaa reseptistä uupua jotain...

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos hyvästä huomiostasi, jauhoseos lisätään samassa vaiheessa kuin valkosuklaa ja karpalot. Lisään tiedon ohjeeseen!

palmu519

Lusikalla palloja leivinpaperille,eikö muotoilla keksin muotoon?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksestäsi, keksit leviävät uunissa muotoonsa, joten sen kummemmin niitä ei tarvitse muotoilla.

Vierailija

Ei levinnyt. Tuli palloja. Toivottavasti hyviä kuitenkin. 👍

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Tässä täydellinen resepti mökille: ulkotulilla paistettu pitsireunainen lettu, päälle kourallinen makeita mansikoita.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15–20 kpl
Valmistusaika
30 min + 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Muurinpohjaletut

Ainekset

1
l
täysmaitoa
dl
ohrajauhoja
2
dl
vehnäjauhoja
2
munaa
1
rkl
sokeria
½
tl
kardemummaa
½
tl
suolaa
voita paistamiseen
Lisäksi
1
l
mansikoita tai 2 dl mansikkahilloa

Työvaiheet

  1. Vatkaa maidon joukkoon jauhot ja munat. Lisää sokeri, kardemumma ja ripaus suolaa.
  2. Anna taikinan turvota viileässä vähintään neljä tuntia tai yön yli.
  3. Kaada kauhallinen lettutaikinaa kuumalle muurikalle tai lettupannulle. Paista, kunnes lettu on hyytynyt. Käännä ja paista vielä toiselta puolelta.
  4. Tarjoa letut tuoreiden mansikoiden tai mansikkahillon kanssa.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä
Ihanan yrttiset teeleivät onnistuvat vaikka mökkikeittiössä! Hienonna taikinaan yrttimaasta löytyvät kesän vihreät.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
10 min + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Yrtti-teeleivät

Ainekset

2
dl
tuoreita yrttejä (esim. basilikaa, lehtipersiljaa ja timjamia) hienonnettuna
3
dl
hiivaleipäjauhoja
2
dl
kaurahiutaleita
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
2
dl
vettä
½
dl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Hienonna yrtit veitsellä.

  2. Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään. Lisää yrtit, vesi ja öljy.

  3. Nostele taikina leivinpaperin päälle pellille kahdeksi keoksi. Taputtele ne jauhotetuin käsin kiekoiksi.

  4. Jaa leivät taikinapyörällä tai veitsellä neljään osaan. Pistele leivät haarukalla.

  5. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Itse tehty rahka-voitaikina vie kielen mennessään, varsinkin kevään ensimmäisten raparperien seurassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–15 kpl
Valmistusaika
40 min + 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Raparperipiiraat

Ainekset

250
g
voita
½
dl
sokeria
4
dl
vehnäjauhoja
2
tl
kardemummaa
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
1
prk (250 g)
rahkaa
Voiteluun
1
muna
Täyte
3–4
raparperin vartta (n. 500 g)
50
g
voita
1
dl
sokeria
Päälle
ruokosokerisiirappia
1
dl
pistaasipähkinöitä

Työvaiheet

  1. Nypi pehmeän voin sekaan sokeri. Lisää jauhoihin kardemumma, leivinjauhe ja suola. Sekoita ainekset rahkan kanssa pehmeäksi taikinaksi. Älä vaivaa.
  2. Taputtele taikina pötköksi. Kierrä ympärille kelmu. Laita taikina kohmettumaan jääkaappiin pariksi tunniksi tai yön yli.
  3. Kauli taikinasta 30 x 20 cm:n levy. Taita levy kolmeen kerrokseen. Kauli taikina taas levyksi ja taita kolmeen kerrokseen. Jatka 3–4 kertaa ja ripottele hieman jauhoja kerrosten väliin.
  4. Paina taikinalevystä ympyröitä (ø 12 cm). Voit käyttää muottina isoa säilykepurkkia. Nosta pohjat uunipellille leivinpaperille. Voitele reunat munalla.
  5. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Leikkaa raparperinvarret 7 sentin pätkiksi. Jos varret ovat paksuja, puolita ne pitkittäin.
  6. Sulata voi pannulla. Kypsennä raparperinvarsia 5 minuuttia. Ripottele päälle sokeria.
  7. Nosta raparperit pohjien päälle. Paista piiraita 10–15 minuuttia.
  8. Valuta päälle siirappia ja lisää rouhittuja pistaasipähkinöitä.

Vinkki! Voit oikaista käyttämällä valmiita voitaikinalevyjä, jotka leikkaat neliöiksi.

ET-lehti on lisännyt 310 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Kakun keikkumista ei tarvitse jännittää, kun mansikkakermakakku kootaan suoraan vuokaan. Jos herkun ei tarvitse olla gluteeniton, voit vaihtaa perunajauhot vehnäjauhoihin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton mansikkavuokakakku

Ainekset

POHJA
4
munaa
dl
sokeria
1
dl
mantelijauhoja
¾
dl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
TÄYTE
1
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
¼
dl
sokeria
4
dl
vispikermaa
1
prk (200 g)
vaniljarahkaa
KORISTELUUN
½
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
2–3
rkl
hasselpähkinärouhetta

Työvaiheet

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Yhdistä jauhoseos vaahtoon kevyesti sekoittaen.

  2. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa 5–6 minuuttia.

  3. Ripottele leivinpaperille sokeria. Kumoa kypsä torttu paperin päälle. Irrota paistopaperi ja anna jäähtyä.

  4. Poista mansikoista kanta ja viipaloi mansikat. Hienonna minttu. Sekoita kulhossa mansikat, minttu ja sokeri. Anna maustua 15 minuuttia.

  5. Leikkaa kakkulevy puoliksi. Nosta puolikas vuokaan.

  6. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka. Levitä mansikat kakkupohjan päälle ja lisää puolet kermaseoksesta.

  7. Nosta toinen pohjalevy päälle. Levitä pinnalle loppu kermaseos. Koristele lohkotuilla mansikoilla ja mintun lehdillä. Ripottele pinnalle lopuksi pähkinärouhetta.