
Vihreä adjika
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuori valkosipuli ja hienonna chili. Laita kaikki aineet tehosekoittimen kulhoon.
-
Soseuta aineet pestomaiseksi seokseksi. Purkita ja säilytä jääkaapissa. Adjika säilyy noin viikon.
Kuori valkosipuli ja hienonna chili. Laita kaikki aineet tehosekoittimen kulhoon.
Soseuta aineet pestomaiseksi seokseksi. Purkita ja säilytä jääkaapissa. Adjika säilyy noin viikon.
Suppiksista ja lehtikaalista saa pannulla paistamalla täydellisen salaatin, joka sopii lisukkeeksi niin lihalle, kalalle kuin syksyisille kasvisruoillekin. Valmista tulee vartissa.
Leikkaa sienet tarvittaessa suupaloiksi. Poista lehtikaalista lehtiruodit ja revi lehdet suupaloiksi. Kuori ja hienonna sipuli.
Paahda pähkinät kuumalla, kuivalla pannulla. Siirrä leikkuulaudalle. Rouhi ne.
Paista sieniä kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes niistä ei enää irtoa nestettä. Lisää sipuli ja voi. Paista sekoitellen noin 5 minuuttia. Lisää lehtikaali ja paista sekoitellen, kunnes kaali hieman pehmenee.
Yhdistä kastikkeen ainekset ja lisää pannulle. Sekoita hyvin. Viimeistele pähkinöillä.
Itse tehty chili-valkosipulitahna on tavattoman koukuttavaa! Varaudu tekemään pian uusi satsi. Tämä herkku sopii nimittäin melkein ruokaan kuin ruokaan.
Käytä suojakäsineitä, kun käsittelet chilejä. Pese chilit huolellisesti haalealla vedellä. Poista kannat ja viipaloi chilit. (Voit poistaa siemenet halutessasi.) Kuori ja paloittele valkosipulinkynnet.
Laita chilit, valkosipulit, etikka, sokeri ja suola monitoimikoneen kulhoon ja soseuta hienoksi.
Laita chiliseos pinnoitetulle pannulle. Jos käytät sichuaninpippureita, lisää ne. Kaada pannulle puolet öljystä. Paista keskilämmöllä koko ajan sekoitellen 9–10 minuuttia, kunnes seos on muuttunut paksuksi chilitahnaksi. Seoksen lämpötilan tulisi olla 85 astetta.
Jaa tahna puhdistettuihin kuumennettuihin purkkeihin. Kuumenna loput öljystä pannussa ja kaada purkkeihin chilitahnan päälle. Sulje tiiviisti kannella. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja laita jääkaappiin. Chili-valkosipulitahna säilyy jääkaapissa noin 3 kuukautta.
Vinkki Jos et halua tahnasta voimakkaan makuista, valitse mietoja chilejä.
Vinkki! Pilko valmiin kuuman hillon joukkoon tuoreita mansikoita sattumiksi. Camparia muistuttavaa aperitiivia saa alkoholittomana Crodino-nimellä.
Vinkki Käytä kasvisten ja kasvisvartaiden marinointiin. Marinadi riittää noin 800–1000 g:lle munakoisoa, kesäkurpitsaa, paprikaa, herkkusieniä, tomaattia ja/tai sipulia.
Ladataan...