
Kun on kerran maistanut täydellistä banana breadia, tummuneita banaaneja alkaa katsoa uusin silmin.
Kokeile näitä banaanileivän päällisiä:
- aamupala: maustamatonta tuorejuustoa, appelsiinia ja mantelirouhetta
- jälkiruoka: pähkinäsuklaalevitettä, banaania ja karhunvadelmia
- iltapala: tahinia, vadelmahilloa ja jäisiä kotimaisia vadelmia
Banaanileipä eli banana bread -kakku
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele suorakaiteen muotoinen leipävuoka (vet.1 l) voilla.
- Muussaa banaanit haarukalla. Sulata voi. Rouhi pähkinät veitsellä muutamaan osaan. Sekoita kulhossa banaanisose, voisula, pähkinät, sokeri ja muna. Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa ja kääntele ne taikinaan. Kaada taikina vuokaan.
- Leikkaa kakun päälle tuleva banaani viistoon viipaleiksi ja asettele palat taikinan pinnalle. Kypsennä kakkua uunin keskitasolla noin 50 minuuttia.
- Sekoita siirappi ja vesi yhteen ja voitele kypsä kakku seoksella ennen vuoasta irrottamista. Tarjoa kakku sellaisenaan tai viipaleina erilaisten päällisten kanssa.
Vinkki! Banana bread on parhaimmillaan leipomista seuraavana päivänä.
On kylla tosi makea leivaksi, enemmankin kakku talla ohjeella. Ensi kerralla jatan sokerin ja siirapin pois. Toivottavasti sitten tulee enemman makuni mukaista leipaa.
Ihan super hyvää! Ei tää mitään leipää oo tai terveysruokaa, käännös kukkanen vaan :)
Kiitos reseptistä! Hyvää kakkua ;)
Banaanileipä on tosiaan nimestään huolimatta makea leivonnainen. Jos siis kaipaa tavallista leipää, kannattaa kääntyä muiden ohjeiden puoleen! Leipäohjeita löytyy täältä: https://www.soppa365.fi/teema/leivat-piirakat