Tippaleivät kuuluvat vappuun. Ne ovat rasvassa kypsennettyjä, rapeita ja tomusokerilla viimeisteltyjä leivonnaisia. Tarjoa siman kanssa. Kokeilin tätä reseptiä ekan kerran ja huomasin hämmästyksekseni että niistä tuli melko onnistuneita vaikken mikään kokkikolmonen olekaan.
Wapuksi Tippaleipä
Ainekset
Työvaiheet
Sekoita taikinan ainekset kulhossa.
Kuumenna öljy pienessä padassa tai paksupohjaisessa teräskattilassa. Öljyä tarvitaan noin 7 cm:n korkeuteen. Kokeile öljyn kuumuutta vaalealla leipäpalalla. Öljy on riittävän kuumaa (170-180 asteista), jos leipä tulee kauniin ruskeaksi 1-2 minuutissa. Varo ylikuumenemista. Itse käytin tällä kertaa pientä 1l teräskattilaa, jolloin kattila itse toimi muottina.
Kaada taikina pursotinpussiin tai tyhjään, puhtaaseen salaattikastike-/ketsuppipulloon. Hyvä pursotusaukon koko on noin 2 mm, riippuu tietysti minkäpaksuisista tippaleivästä itse pidät. Kuumenna rasva padassa. Upota kuumaan rasvaan teräksinen rengasmuotti, pyöreä kauha tai reikäkauha muotiksi. Toisesta reseptistä sain vinkki-idean myös vanhoista säilykepurkeista, joista pohja irrotettu. Näin voi paistaa useampi tippaleipä kerrallaan ja säästää aikaa.
Pursota taikinaa hitaasti, ohuena nauhana siten, että nauha muodostaa ristikkomaisen pyöreän kerän muotin sisään. Kun tippaleipä on ruskistunut vaalenruskeaksi, käännä tippaleipä reikäkauhalla ja ruskista toinenkin puoli.
Nosta tippaleipä talouspaperin päälle. Anna enimmän rasvan valua pois ja siirrä tarjoiluvadille. Siivilöi päälle tomusokeria. Tarjoa tippaleivät esimerkiksi siman kanssa.
Hauskan näköisiä :) Ainakaan noissa ei tarvitse syödä palmuöljyä. Kaikissa tehdastekoisissa tippaleivissä sitä palmuöljyä onkin...