
Ihanan tahmeissa herkkupaloissa maistuvat suolaiset popparit ja makea valkosuklaa.
Oletko kokeillut leipoa blondieita? Brownien vaaleaan versioon käytetään tumman suklaan sijaan valkosuklaata. Monen mielestä leivonnainen on parhaimmillaan mehevän tahmeana, kun sen saa leikattua juuri ja juuri koossa pysyviksi paloiksi.
Tässä ohjeessa makea herkku saa pienen hauskuuslisän. Taikinaan lisätään nimittäin popcorneja, jotka antavat makuun sopivasti suolaisuutta ja rakenteeseen ilmavaa rapeutta.
Osa popcorneista säästetään valmiin leivonnaisen pinnalle. Viimeistelyyn sopii sulatettu, viiruiksi valutettu valkosuklaa.
Tarjoa herkku mieluiten vastapaistettuna, suoraan vuoastaan.
Poppari-valkosuklaapalat
Ainekset
Työvaiheet
-
Sulata voi. Vaahdota munat, sokeri ja vaniljasokeri vaaleaksi vaahdoksi.
-
Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää seos muna-sokerivaahtoon. Lisää myös voisula ja sekoita taikina tasaiseksi, älä vatkaa. Kääntele popcornit lopuksi nopeasti taikinaan.
-
Sulata valkosuklaa varoen (esim. vesihauteessa kattilan päällä) ja lisää se ohuena nauhana taikinaan.
-
Vuoraa 30 cm x 20 cm:n vuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Piirakka saa jäädä hieman tahmeaksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
-
Kaada popcornit vuokaan. Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja valuta lusikan avulla raidoiksi popcornien pinnalle. Leikkaa annospaloiksi.