Aamiaisella nautittu tuhti, kananmunalla kruunattu hatsapuri pitää nälän poissa pitkälle päivään.
Aamiaishatsapurit nuotiolla
Ainekset
Työvaiheet
- Tee taikina juuri ennen retkelle lähtöä. Liuota hiiva kädenlämpöiseksi lämmitettyyn jogurttiin. Lisää muna, suola ja 4 desiä jauhoja. Vaivaa, kunnes taikina on elastinen ja tasainen. Laita taikina isoon, vahvaan muovipussiin ja ripota päälle loput jauhot. Laita jääkaappiin odottamaan.
- Paloittele vuohenjuusto toiseen muovipussiin. Hienonna basilika ja lisää se öljyn kanssa pussiin.
-
Kääri raa’at kananmunat yksitellen paperiin tai suodatinpussiin ja pakkaa rasiaan. Pakkaa retkelle mukaan myös taikina, vuohenjuusto, juustoraaste, voi sekä suti.
-
Nuotiopaikalla valmista hiillos. Jaa taikina neljään osaan ja muotoile palloiksi pussissa olevien jauhojen avulla. Litistä pallot ohuiksi kiekoiksi. Jaa mozzarellaraaste taikinoille, jätä reunoille muutama sentti tilaa. Taita taikinan toinen reuna täytteen yli. Nipistele reuna tiiviisti kiinni, taputtele varoen litteäksi ja muotoile veneen malliseksi.
-
Paista hatsapureja ritilällä, suoraan hiilloksen päällä, kohtalaisella lämmöllä molemmin puolin 4–5 minuuttia, kunnes taikina on osittain kypsynyt. Siirrä hatsapurit sitten ritilän reunalle epäsuoraan lämpöön ja jaa vuohenjuustot leiville. Tee keskelle tila kananmunalle. Riko munat yksitellen niin, että valutat osan valkuaisesta astiaan, ja kumoa keltuainen ja osa valkuaisesta leivän keskelle. Voitele leipien reunat astiaan valutetulla valkuaisella.
-
Kypsennä hatsapureja, kunnes kananmunat hyytyvät. Voitele kuumat leivät voilla ja tarjoa lämpimänä.
Vinkki Voit kypsentää hatsapurit myös uunissa 200 asteessa. Asettele kaikki täytteet taikinalle yhdellä kertaa ja paista 15–20 minuuttia.