Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3399 reseptiä.
Linkitetty 37 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen VIINISUOSITUS Terhi Oksanen-Alén

Pursota tuulihatut ranskalaisten éclair-leivosten tapaan pitkulaisiksi. Täytä ja tarjoa roseeviinin kanssa.

Viinisuositus: Kepeät tuulihatut saavat seurakseen klassisen roseen. Provencesta tuleva, mukavan raikas ja marjainen Mirabeau en Provence Classic Rosé 2019, 14,99 e, toimii hienosti juhlavien tuulihattujen kanssa. Samoin kuohuva roseeprosecco, Jeio Prosecco Rose Brut 2019, 14,98 e (tilausvalikoima). Hennon vaaleanpunaisessa kuohuviinissä on metsämansikkaiset aromit ja mukavan hapokas rakenne. Se maistuu erityisesti kylmäsavulohitäytteen kanssa ja toimii hyvin myös aperitiivina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 24 kpl
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Tuulihatut

Ainekset

100
g
voita
dl
vettä
1
tl
sokeria
2 1/3
dl
vehnäjauhoja
4
kananmunaa (M-koko)

Työvaiheet

  1. Kuutioi voi kattilaan. Lisää vesi, sokeri ja suola ja kuumenna seos kiehuvaksi. Siirrä kattila pois liedeltä ja lisää koko jauhoerä kerralla kattilaan. Sekoita aineet puulastalla tasaiseksi taikinaksi. Laita kattila takaisin liedelle ja sekoita taikinaa voimakkaasti puuhaarukalla tai sähkövatkaimella, kunnes taikina irtoaa kattilan reunoista.

  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

  3. Kaada lämmin taikina kulhoon. Sekoita kananmunat yksi kerrallaan taikinaan.

  4. Laita taikina pursotuspussiin, käytä tähtityllaa tai leikkaa pursotuspussin kärkeen aukko (Ø 1 cm) ja pursota leivinpaperille pellille 12 cm pitkiä tuulihattuja.

  5. Paista tuulihattuja 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita. Anna jäähtyä.

  6. Halkaise ja täytä tuulihatut.

Kasvis-mascarponetäyte

Ainekset

40
g
parmesaania
1
prk (250 g)
mascarponea
2
rkl
ranskankermaa
3
aurinkokuivattua tomaattia
2
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
½
tl
kuivattua chiliä myllystä
1/3
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
LISÄKSI
basilikaa, minimozzarellaa, miniparsaa

Työvaiheet

  1. Raasta parmesaani. Yhdistä se mascarponen ja ranskankerman kanssa. Hienonna tomaatit ja persilja, lisää ne täytteseen. Mausta chilillä, suolalla ja pippurilla ja sekoita täyte tasaiseksi.

  2. Halkaise tuulihatut. Lusikoi tai pursota niihin täytettä. Halutessasi voit pursottaa täytteen tuulihatun päälle.

  3. Koristele tuulihatut basilikalla, mozzarellalla ja kiehautetuilla parsapaloilla.

Lohi-tuorejuustotäyte

Ainekset

100
g
kylmäsavulohta
1
rkl
pieniä kapriksia
3
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
1
prk (200 g)
maustamatonta tuorejuustoa
3
rkl
ranskankermaa
2
tl
(karkeaa) dijoninsinappia

Työvaiheet

  1. Hienonna lohi, kaprikset ja ruohosipuli. Säästä niitä hieman koristeluun. Laita loput kulhoon ja lisää tuorejuusto, ranskankerma ja sinappi. Sekoita täyte tasaiseksi.

  2. Halkaise tuulihatut ja lusikoi tai pursota niihin täytettä. Halutessasi voit pursottaa täytteen tuulihatun päälle.

  3. Koristele tuulihatut lohella, kapriksilla ja yrteillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä
Ihanan yrttiset teeleivät onnistuvat vaikka mökkikeittiössä! Hienonna taikinaan yrttimaasta löytyvät kesän vihreät.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
10 min + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Yrtti-teeleivät

Ainekset

2
dl
tuoreita yrttejä (esim. basilikaa, lehtipersiljaa ja timjamia) hienonnettuna
3
dl
hiivaleipäjauhoja
2
dl
kaurahiutaleita
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
2
dl
vettä
½
dl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Hienonna yrtit veitsellä.

  2. Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään. Lisää yrtit, vesi ja öljy.

  3. Nostele taikina leivinpaperin päälle pellille kahdeksi keoksi. Taputtele ne jauhotetuin käsin kiekoiksi.

  4. Jaa leivät taikinapyörällä tai veitsellä neljään osaan. Pistele leivät haarukalla.

  5. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Anna Huovinen

Keskikesän kasvispiirakka muistuttaa vanhan ajan kasvion sivua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
24 palaa
Valmistusaika
40 min + 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kasvispiirakka

Ainekset

250
g
voita tai leivontamargariinia
3
dl
vehnäjauhoja
2
dl
ruisjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
2
rkl
kylmää vettä
Täyte
1
prk (120 g)
smetanaa
1
rs (150 g)
piparjuurituorejuustoa (Cantadou)
1
tl
luomusitruunankuorta raastettuna
1
rkl
sitruunamehua
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
Pinnalle
3–4
nippuporkkanaa
5–6
retiisiä
6
sokeriherneenpalkoa
2
kesäsipulia
2
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Nypi voi, jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Lisää kylmä vesi. Sekoita tasaiseksi. Kauli taikina leivinpaperin päälle vajaan pellin kokoiseksi levyksi. Nostele reunat koholle, jotta täyte ei karkaa.
  2. Valmista täyte. Sekoita smetana, tuorejuusto, sitruunan kuoriraaste ja mehu sekä suola ja pippuri. Levitä täyte taikinalle.
  3. Leikkaa pestyt porkkanat pitkittäin, viipaloi retiisit ja puolita herneenpalot veitsellä. Pätki sipuleista osa varresta pois ja puolita sipulit. Levitä kasvikset täytteen päälle. Sivele ne öljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30 minuuttia. Tarjoa jäähtyneenä, sillä uunituore piiras on murenevaa.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Keitetyillä uusilla perunoilla ja raakamakkaralla täytetyt rieskapizzat ovat helpoista helpoin kesälounas. Mehevyydestä vastaa pohjalle sivelty vuohenjuustokerma.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Makkara-perunarieskat

Ainekset

4–8
pientä rieskaa
TÄYTE
8–12
keitettyä varhaisperunaa
2
valkosipulinkynttä
½
ruukku
persiljaa
1
dl
oliiviöljyä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
1
rs (150 g)
vuohentuorejuustoa
2–3
raakamakkaraa
¼
tl
mustapippuria
PINNALLE
persiljaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin täyte. Viipaloi keitetyt perunat. Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet ja persilja isoon kulhoon. Sekoita joukkoon öljy. Kääntele perunaviipaleet varovasti joukkoon.
  2. Sekoita ranskankerma ja vuohenjuusto keskenään.
  3. Laita rieskat leivinpaperin päälle pellille. Levitä päälle ranskankermakastike. Lisää perunat. Purista raakamakkarat kuorista nokareiksi rieskojen päälle. Rouhi pinnalle mustapippuria.
  4. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Hienonna päälle persiljaa. Tarjoa heti.

 

Hyvä terveys on lisännyt 297 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Pannacotta hyydytetään liivatejauheella, jonka käyttö on yksinkertaisempaa kuin perinteisillä liivatelehdillä. Jauhe vain sekoitetaan lämpimään maitoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + hyytyminen 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Mantelipannacotat ja mansikoita

Ainekset

1
dl
mantelilastuja
4
dl
täysmaitoa
1
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
liivatejauhetta
LISÄKSI
mansikoita
(paahdettua valkosuklaata)

Työvaiheet

  1. Paahda mantelilastuja kattilassa pari minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Lisää täysmaito ja sokeri. Keitä 3–4 minuuttia. Siivilöi mantelilastut maitoliemestä. Mausta vanilja-sokerilla.

  2. Ota desi kuumaa maitoa erikseen kulhoon. Sekoita siihen liivatejauhe pikkuhiljaa ripotellen ja vatkaa vispilällä tasaiseksi. Kaada liivatemaito muun maustemaidon joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoitellen. Kaada seos laseihin. Nosta kylmään hyytymään 4 tunniksi.

  3. Koristele mansikoilla ja halutessasi paahdetulla valkosuklaalla.