Pursota tuulihatut ranskalaisten éclair-leivosten tapaan pitkulaisiksi. Täytä ja tarjoa roseeviinin kanssa.
Viinisuositus: Kepeät tuulihatut saavat seurakseen klassisen roseen. Provencesta tuleva, mukavan raikas ja marjainen Mirabeau en Provence Classic Rosé 2019, 14,99 e, toimii hienosti juhlavien tuulihattujen kanssa. Samoin kuohuva roseeprosecco, Jeio Prosecco Rose Brut 2019, 14,98 e (tilausvalikoima). Hennon vaaleanpunaisessa kuohuviinissä on metsämansikkaiset aromit ja mukavan hapokas rakenne. Se maistuu erityisesti kylmäsavulohitäytteen kanssa ja toimii hyvin myös aperitiivina.
Tuulihatut
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuutioi voi kattilaan. Lisää vesi, sokeri ja suola ja kuumenna seos kiehuvaksi. Siirrä kattila pois liedeltä ja lisää koko jauhoerä kerralla kattilaan. Sekoita aineet puulastalla tasaiseksi taikinaksi. Laita kattila takaisin liedelle ja sekoita taikinaa voimakkaasti puuhaarukalla tai sähkövatkaimella, kunnes taikina irtoaa kattilan reunoista.
-
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
-
Kaada lämmin taikina kulhoon. Sekoita kananmunat yksi kerrallaan taikinaan.
-
Laita taikina pursotuspussiin, käytä tähtityllaa tai leikkaa pursotuspussin kärkeen aukko (Ø 1 cm) ja pursota leivinpaperille pellille 12 cm pitkiä tuulihattuja.
-
Paista tuulihattuja 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita. Anna jäähtyä.
-
Halkaise ja täytä tuulihatut.
Kasvis-mascarponetäyte
Ainekset
Työvaiheet
-
Raasta parmesaani. Yhdistä se mascarponen ja ranskankerman kanssa. Hienonna tomaatit ja persilja, lisää ne täytteseen. Mausta chilillä, suolalla ja pippurilla ja sekoita täyte tasaiseksi.
-
Halkaise tuulihatut. Lusikoi tai pursota niihin täytettä. Halutessasi voit pursottaa täytteen tuulihatun päälle.
-
Koristele tuulihatut basilikalla, mozzarellalla ja kiehautetuilla parsapaloilla.
Lohi-tuorejuustotäyte
Ainekset
Työvaiheet
-
Hienonna lohi, kaprikset ja ruohosipuli. Säästä niitä hieman koristeluun. Laita loput kulhoon ja lisää tuorejuusto, ranskankerma ja sinappi. Sekoita täyte tasaiseksi.
-
Halkaise tuulihatut ja lusikoi tai pursota niihin täytettä. Halutessasi voit pursottaa täytteen tuulihatun päälle.
-
Koristele tuulihatut lohella, kapriksilla ja yrteillä.