Mustikkapiirakka (maidoton)
Ainekset
Työvaiheet
Pohja:
Mittaa vehnäjauhot valmiiksi.
Vatkaa margariini ja tomusokeri vaaleaksi vaahdoksi.
Lisää keltuaiset sekaan yksi kerrallaan.
Lisää lopuksi mausteet ja jauhot ja sekoita tasaiseksi, mutta älä vaivaa.
Painele taikina jauhoja apuna käyttäen noin 24 cm irtopohjallisen piirakkavuoan pohjalle.
Täyte:
Ripottele mustikat piirakkapohjan päälle. (Jos käytät pakastemustikoita lisää 1 rkl perunajauhoja mustikoiden sekaan).
Sekoita sokeri, kauravälipala, muna ja valkuaiset kulhossa. Mausta vaniljasokerilla.
Kaada seos mustikoiden päälle.
Paista piirakkaa uunin alatasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes reunat saavat hyvin väriä.
Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua.
Koristele halutessasi tuoreilla mustikoilla.
Kardemummaa tuskin 2 desilitraa?!!