
Valokuvaaja Meeri Koutaniemen bravuuriruoka hernepestospagetti yllättää chilin potkulla. Hurmaavan tulista!
Herkullisessa ja nopeassa hernepestossa yhdistyvät yllättävän lämmittävällä tavalla kotimaiset herneet ja chilin polttavuus.
Pannulla paahdetut cashewpähkinät ja pinjansiemenet tuovat pestoon rakennetta, ja tuoreissa yrteissä riittää makua sekä väriä. Valkosipuli, sitruunanmehu sekä hienoksi raastettu pecorino tai parmesaani ovat peston kuin peston kulmakiviä.
Peston tulisuutta voi säädellä oman maun mukaan valitsemalla voimakkaan polttavaa habaneroa tai lisäämällä joukkoon maltillisemmin chilihiutaleita. Pientä chilin potkua kannattaa kuitenkin ehdottomasti kokeilla.
Hernepesto valmistuu parhaimmillaan samassa ajassa kun pasta kiehuu kypsäksi. Jos pestoa jää yli, käytä se leivänpäällisenä.
Meerin hernepestospagetti
Ainekset
Työvaiheet
-
Raasta juusto ja paahda pähkinät kuivalla kuumalla pannulla. Hienonna yrtit, kuori ja raasta valkosipulinkynsi.
-
Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi.
-
Keitä lisäksi spagettia. Tarjoa yrttien, herneiden ja parmesaanin kanssa.