
Herkullinen jäätelö valmistuu myös ilman jäätelökonetta. Tämä kolmen aineksen jätski saa makunsa ruskistetusta voista.
Tämä kotitekoinen jäätelö on vartissa valmista pakastettavaksi.
Vaikein osuus jäätelötehtailussa liittyy odottamiseen. Makeutettua kondensoitua maitoa sisältävä jäätelömassa on niin sokeripitoista, että sen pakastumiseen saa varata aikaa ainakin viisi tuntia.
Jäätelömassaan tarvitaan vain kolme ainesta. Kondensoidun maidon ja kerman ohella joukkoon lisätään ruskistettua voita, joka antaa jäätelölle herkullisen maun. Ruskistetun voin valmistus on helppoa: oleellista on ottaa kattila pois kuumalta hellalta juuri kun voi on muuttunut väriltään kauniin karamellimaiseksi.
Jäätelö sopii loistavasti syötäväksi sellaisenaan, mutta voit myös tuunata sitä mielesi mukaan. Kokeile vaikka höystää jäätelöä erilaisilla marjoilla, pähkinöillä tai keksimuruilla.
Jäätelö ruskistetusta voista
Ainekset
Työvaiheet
- Kuutioi voi. Sulata se kattilassa, kunnes voi kuohahtaa ja muuttuu ruskeaksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Vatkaa kondensoitu maito ja kerma vaahdoksi. Kääntele jäähtynyt voi seokseen.
- Kaada seos vuokaan. Peitä kelmulla. Pakasta 5 tuntia tai siihen asti, kunnes seos on jäätynyt.
Vinkki: Tuunaa jäätelöä ja sekoita joukkoon marjoja, pähkinärouhetta, suklaahippuja tai pieniä toffeepaloja. Jos haluat oikaista, voit vatkata ruskistetun voin myös kaupan valmiiseen vaniljajäätelöön.