
Mikä olisikaan parempi yhdistelmä kuin pehmeä jäätelö rouskuvilla kinuskisattumilla, suussa sulava marenki ja kaivattua kirpeyttä tuovat puolukat. Eikä tähän tarvita jäätelökonetta!
Kinuskikrokantti-marenkijäde
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna uuni 120 asteeseen.
-
Erottele valkuaiset keltuaisista. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä valkuaisten joukkoon koko ajan vatkaten, lisää loppuvaiheessa myös tilkka etikkaa. Vatkaa kovaksi vaahdoksi.
-
Sekoita lopuksi joukkoon mantelirouhe.
-
Levitä marenkimassa uunipellin päälle leivinpaperille hieman jäätelövuokaa pienemmäksi ympyräksi (tai suorakaiteeksi (riippuen vuoan muodosta). (Marenki leviää hieman paistuessaan).
Paista marenkia uunin alatasolla 1,5 tuntia. Avaa uunin luukku, ja jätä marenki uuniin kuivumaan kokonaan. -
Tee jäde. Vatkaa keltuaiset ja sokeri keskenään. Vatkaa vispikerma erikseen vaahdoksi. Murskaa kinuskikrokantti. Kääntele vaahdot varovasti keskenään. Lisää lopuksi krokanttimurska ja puolukat. Nosta marenkipohja tarjoiluastiaan. Levitä jäätelökerros päälle. Laita pakastimeen muutamaksi tunniksi.
-
Ota jäädyke pakastimesta ja koristele kinkuskikrokantilla ja puolukoilla.