Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 47 keittokirjaan.
OHJE Jukka Salminen ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Suorakaiteen muotoinen Pizza al Taglio on päältä rapea mutta sisältä pehmeä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 peltipizza
Valmistusaika
1 t 20 min ja kohottaminen 5 t + tekeytyminen 24 t
Vaikeustaso
Helppo

Roomalainen palapizza margherita (Pizza al taglio)

Ainekset

Pizzataikina
dl
vehnäjauhoja
2
tl
hienoa merisuolaa
½
tl
kuivahiivaa
dl
kylmää vettä
Nopea tomaattikastike
1
tlk (400 g)
kuorittuja luumutomaatteja
1
tl
hienoa merisuolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
½
tl
kuivattua oreganoa
Lisäksi
2
(á 125 g)
mozzarellapalloa
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
mustapippuria
1
ruukku basilikaa

Työvaiheet

  1. Laita kaikki taikinan aineet kulhoon ja sekoita tasaiseksi.

  2. Peitä kulho ilmatiiviillä kannella, tuorekelmulla tai kostealla keittiöpyyhkeellä puolen tunnin ajaksi. Anna taikinan levätä huoneenlämmössä. Nostele sen jälkeen taikinaa kulhossa reunoilta keskelle 5–10 kertaa. Peitä kannella tai liinalla tunniksi.

  3. Toista käsittely kolme kertaa kohottaen taikinaa 30 minuuttia käsittelyjen välillä, jolloin taikinaan alkaa vähitellen muodostua sitkoa ja hiilidioksidia. Peitä taikina kolmannen käsittelyn jälkeen taas tunniksi.

  4. Laita taikina jääkaappiin tiukasti kelmutetussa kulhossa 1–3 vuorokaudeksi. Ota taikina huoneenlämpöön noin 3 tuntia ennen pizzan valmistamista.

  5. Tee kastike. Murskaa tomaatit käsin tai survimella. Lisää mausteet ja käytä kastike heti tai säilytä ilmatiiviissä purkissa jääkaapissa 3–4 päivää.

  6. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja muotoile suorakulmioksi. Varo rikkomasta taikinan kuplia ja rakennetta, sillä niistä syntyy pizzan kuohkea sisus. Ripottele taikinan pinnalle hieman jauhoja ja ala painella taikinaa reunoilta litteäksi niin, että siirryt hiljalleen kohti taikinan keskiosaa. Levitä taikina uunipellin (33x40 cm) kokoiseksi.

  7. Öljyä uunipelti ja nosta taikina pellille. Anna taikinan levätä pellillä huoneenlämmössä ainakin 30 minuuttia. Jos taikina ei levity kunnolla, anna sen levätä vielä 30 minuuttia.

  8. Lämmitä uuni 250 asteeseen. Esipaista pohjaa uunin alimmalla tasolla noin 10 minuuttia, kunnes pohja on kullankeltainen ja rapea. Tarkista pohjan kypsyys lastalla. Nosta pizza uunista ja täytä tomaattikastikkeella (4 dl), mozzarellalla ja oliiviöljyllä. Rouhi päälle mustapippuria.

  9. Paista pizzaa uunin yläosassa 3–4 minuuttia, kunnes täytteet saavat väriä. Revi valmiin pizzan pinnalle basilikaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Tässä täydellinen resepti mökille: ulkotulilla paistettu pitsireunainen lettu, päälle kourallinen makeita mansikoita.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15–20 kpl
Valmistusaika
30 min + 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Muurinpohjaletut

Ainekset

1
l
täysmaitoa
dl
ohrajauhoja
2
dl
vehnäjauhoja
2
munaa
1
rkl
sokeria
½
tl
kardemummaa
½
tl
suolaa
voita paistamiseen
Lisäksi
1
l
mansikoita tai 2 dl mansikkahilloa

Työvaiheet

  1. Vatkaa maidon joukkoon jauhot ja munat. Lisää sokeri, kardemumma ja ripaus suolaa.
  2. Anna taikinan turvota viileässä vähintään neljä tuntia tai yön yli.
  3. Kaada kauhallinen lettutaikinaa kuumalle muurikalle tai lettupannulle. Paista, kunnes lettu on hyytynyt. Käännä ja paista vielä toiselta puolelta.
  4. Tarjoa letut tuoreiden mansikoiden tai mansikkahillon kanssa.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä
Ihanan yrttiset teeleivät onnistuvat vaikka mökkikeittiössä! Hienonna taikinaan yrttimaasta löytyvät kesän vihreät.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
10 min + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Yrtti-teeleivät

Ainekset

2
dl
tuoreita yrttejä (esim. basilikaa, lehtipersiljaa ja timjamia) hienonnettuna
3
dl
hiivaleipäjauhoja
2
dl
kaurahiutaleita
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
2
dl
vettä
½
dl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Hienonna yrtit veitsellä.

  2. Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään. Lisää yrtit, vesi ja öljy.

  3. Nostele taikina leivinpaperin päälle pellille kahdeksi keoksi. Taputtele ne jauhotetuin käsin kiekoiksi.

  4. Jaa leivät taikinapyörällä tai veitsellä neljään osaan. Pistele leivät haarukalla.

  5. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Itse tehty rahka-voitaikina vie kielen mennessään, varsinkin kevään ensimmäisten raparperien seurassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–15 kpl
Valmistusaika
40 min + 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Raparperipiiraat

Ainekset

250
g
voita
½
dl
sokeria
4
dl
vehnäjauhoja
2
tl
kardemummaa
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
1
prk (250 g)
rahkaa
Voiteluun
1
muna
Täyte
3–4
raparperin vartta (n. 500 g)
50
g
voita
1
dl
sokeria
Päälle
ruokosokerisiirappia
1
dl
pistaasipähkinöitä

Työvaiheet

  1. Nypi pehmeän voin sekaan sokeri. Lisää jauhoihin kardemumma, leivinjauhe ja suola. Sekoita ainekset rahkan kanssa pehmeäksi taikinaksi. Älä vaivaa.
  2. Taputtele taikina pötköksi. Kierrä ympärille kelmu. Laita taikina kohmettumaan jääkaappiin pariksi tunniksi tai yön yli.
  3. Kauli taikinasta 30 x 20 cm:n levy. Taita levy kolmeen kerrokseen. Kauli taikina taas levyksi ja taita kolmeen kerrokseen. Jatka 3–4 kertaa ja ripottele hieman jauhoja kerrosten väliin.
  4. Paina taikinalevystä ympyröitä (ø 12 cm). Voit käyttää muottina isoa säilykepurkkia. Nosta pohjat uunipellille leivinpaperille. Voitele reunat munalla.
  5. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Leikkaa raparperinvarret 7 sentin pätkiksi. Jos varret ovat paksuja, puolita ne pitkittäin.
  6. Sulata voi pannulla. Kypsennä raparperinvarsia 5 minuuttia. Ripottele päälle sokeria.
  7. Nosta raparperit pohjien päälle. Paista piiraita 10–15 minuuttia.
  8. Valuta päälle siirappia ja lisää rouhittuja pistaasipähkinöitä.

Vinkki! Voit oikaista käyttämällä valmiita voitaikinalevyjä, jotka leikkaat neliöiksi.

ET-lehti on lisännyt 310 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Kakun keikkumista ei tarvitse jännittää, kun mansikkakermakakku kootaan suoraan vuokaan. Jos herkun ei tarvitse olla gluteeniton, voit vaihtaa perunajauhot vehnäjauhoihin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton mansikkavuokakakku

Ainekset

POHJA
4
munaa
dl
sokeria
1
dl
mantelijauhoja
¾
dl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
TÄYTE
1
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
¼
dl
sokeria
4
dl
vispikermaa
1
prk (200 g)
vaniljarahkaa
KORISTELUUN
½
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
2–3
rkl
hasselpähkinärouhetta

Työvaiheet

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Yhdistä jauhoseos vaahtoon kevyesti sekoittaen.

  2. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa 5–6 minuuttia.

  3. Ripottele leivinpaperille sokeria. Kumoa kypsä torttu paperin päälle. Irrota paistopaperi ja anna jäähtyä.

  4. Poista mansikoista kanta ja viipaloi mansikat. Hienonna minttu. Sekoita kulhossa mansikat, minttu ja sokeri. Anna maustua 15 minuuttia.

  5. Leikkaa kakkulevy puoliksi. Nosta puolikas vuokaan.

  6. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka. Levitä mansikat kakkupohjan päälle ja lisää puolet kermaseoksesta.

  7. Nosta toinen pohjalevy päälle. Levitä pinnalle loppu kermaseos. Koristele lohkotuilla mansikoilla ja mintun lehdillä. Ripottele pinnalle lopuksi pähkinärouhetta.