
Tee tämä pihvikulho treenin jälkeen. Yksinkertaisuudessaan nerokas kulhoruoka valmistuu alle vartissa valmisriisin ansiosta.
Valmisriisi pelastaa, kun nälkä iskee yllättäen tai on treenin jälkeen saatava äkkiä polttoainetta tankattua. Valmisriisi kuumenee mikrossa muutamassa minuutissa syötäväksi.
Tässä kulhoruoassa valmisriisin lisäksi valmistumista nopeuttaa lehtipihvin käyttäminen proteiinin lähteenä. Pihvit paistuvat kirjaimellisesti minuutissa, jonka jälkeen ne suikaloidaan riisin sekaan. Varsiparsakaali tuo annokseen kaivattua keveyttä ja vihreyttä, ja sen voi halutessaan maustaa sushi-inkiväärillä. Siihen kannattaa jättää kypsentäessä hyvä purutuntuma.
Riisi kannattaa valita täysjyväisenä, jotta annoksesta saa varmasti riittävän määrän kuituja. Kevätsipulilla ja esimerkiksi seesaminsiemenillä saa annokseen viimeisen silauksen.
Kuntoilijan pihvi-parsakaalikulho
Ainekset
Työvaiheet
-
Paloittele varsiparsakaali. Mittaa vesi kulhoon, lisää parsakaali ja laita mikroaaltouuniin 3 minuutiksi.
-
Hienonna sushi-inkivääri ja sekoita parsakaalin joukkoon. Kääntele sekaan myös riisi. Kypsennä vielä noin 2 minuuttia, kunnes riisi ja parsakaalit ovat kypsiä. Jaa riisiseos kahteen kulhoon.
-
Paista sillä aikaa minuuttipihvit öljyssä kuumalla pannulla noin minuutin ajan.
-
Mausta suolalla ja pippurilla ja leikkaa suikaleiksi. Nosta kulhojen päälle. Hienonna pinnalle kevätsipulia.
Miks noita prosessoituja lihoja tuupataan joka reseptiin?