
Kiivi sopii täydentämään suolaisia ruokia! Kuutioi se salaattiin vaikka kuorineen. Suolainen feta ja hunajalla makeutettu kastike sopivat sille täydellisesti.
Nadiyan kiivi-fetasalaatti
Ainekset
Työvaiheet
-
Tee ensin kastike. Laita öljy, sitruunamehu, hunaja, hienonnettu valkosipulinkynsi, za’atar ja tahini salaatin tarjoiluastiaan ja sekoita.
-
Kuori ja hienonna punasipuli. Sekoita sipuli kastikkeeseen ja anna maustua 5 minuuttia.
-
Leikkaa kiivi kuorineen paloiksi. Jos et pidä kuorista, voit poistaa ne.
-
Halkaise kurkku pitkittäin. Kaavi siemenet pikkulusikalla pois. Kuutioi kurkku. Lisää kurkkukuutiot ja murusteltu feta salaattikulhoon sipulin joukkoon. Lisää tilli ja seesaminsiemenet. Sekoita ja tarjoa heti.
Vinkki 1 Jos haluat annoksesta vegaanisen, korvaa juusto kasvipohjaisella tuotteella ja sekoita kastikkeeseen hunajan sijaan siirappia.
Vinkki 2 Voit käyttää salaattiin pieniä minikurkkuja, joista ei tarvitse poistaa siemeniä.