
Valkosuklaata lisätään hippuina keksitaikinaan samoin kuin sen makeutta tasapainottavaa suolaa. Valmiit keksit koristellaan sulatetulla valkosuklaalla, pistaasipähkinärouheella sekä pienellä ripauksella vaaleanpunaista suolaa.
Valkosuklaa-pistaasikeksit
Ainekset
Työvaiheet
-
Ota ½ dl pistaaseja sivuun. Jauha loput pähkinät tehosekoittimessa tahnaksi, noin 10 minuuttia sekoittimen tehosta riippuen.
-
Kuutioi voi kattilaan ja kuumenna keskilämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes voi alkaa tuoksua pähkinäiseltä ja sen väri on muuttunut kellanruskeaksi. Kaada voisula kulhoon ja anna jäähtyä 30 minuuttia.
-
Kuumenna uuni 180 asteeseen.
-
Yhdistä jauhot, sooda ja suola toisessa kulhossa. Lisää sokeri voin joukkoon ja vatkaa sähkövatkaimella 2–3 minuuttia. Lisää hunaja ja muna, ja vatkaa tasaiseksi seokseksi. Siivilöi joukkoon jauhoseos muutamassa erässä välillä sekoittaen. Lisää lopuksi pistaasitahna ja 1 dl suklaahippuja. Päällystä kaksi uunipeltiä leivinpaperilla. Jaa taikina 28 osaan ja muotoile taikinapalat pieniksi kakkaroiksi pellille. Paina taikinapalat pyöreiksi, noin 2 cm:n paksuisiksi kekseiksi.
-
Paista keksejä uunissa noin 8 minuuttia.
-
Sulata loppu suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Kasta jäähtyneet keksit suklaassa ja ripottele pinnalle hieman suolaa ja rouhittuja pistaaseja.