Yksinkertaisen ihana grillilohi luottaa valkosipulimarinadiin, jossa sipulit saavat grillistä makua.
Valkosipuli-chililohi
Ainekset
Työvaiheet
-
Halkaise kokonainen valkosipuli kuorineen päivineen ja tasoita sen kantaa niin, että puolikas pysyy pystyssä leikkauspinta ylöspäin. Sivele valkosipulin pintaan hieman öljyä ja mausta suolalla sekä pippurilla ennen grillausta. Grillaa pehmeäksi. Kuori sipuli ja leikkaa lohkoiksi. Grillaa myös sipuli pehmeäksi.
-
Aja sipuli, pehmenneet valkosipulinkynnet, chili, sokeri, viinietikka ja mausteet sauva- tai tehosekoittimella tasaiseksi tahnaksi.
-
Kuumenna grilli. Voitele lohimedaljongit valkosipuli-chilitahnalla. Grillaa noin 8 minuuttia. Lohi saa jäädä hieman punertavaksi.
-
Sekoita crème fraîche ja limetin kuoriraaste. Tarjoa kalan kanssa.