
Ah, mitä italialaista yksinkertaisuutta! Pasta saa makunsa öljyssä kuullotetusta valkosipulista ja chilistä sekä laadukkaasta raaka-makkarasta parmesaania unohtamatta.
Salsiccia aglio e olio eli valkosipulinen makkarapasta
Ainekset
Työvaiheet
-
Raasta ensin parmesaani hienoksi raasteeksi. Hienonna lehtipersilja.
-
Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä.
-
Paista makkarat kypsiksi grillissä tai pannulla. Leikkaa ne pienemmiksi paloiksi ja pidä lämpimänä.
-
Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuullota niitä pannulla öljyssä miedolla lämmöllä muutama minuutti. Lisää chili ja paista sitä käännellen noin minuutti.
-
Ota talteen noin 2 dl pastan keitinvettä. Valuta pasta siivilässä.
-
Lisää pannulle noin 1½ dl pastan keitinvettä. Sekoita ja kumoa joukkoon pasta. Lisää juustoraaste. Sekoittele, kunnes juusto sulaa. Lisää tarvittaessa pastan keitinvettä.
-
Lisää makkarat ja lehtipersilja. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa lisäksi raastettua parmesaania.