
Tomaattikastikkeessa hautuvien kesäkurpitsarullien tuhdin juustoinen ja mausteinen täyte on täydellistä pimeneviin alkusyksyn iltoihin, kun illallinen nautitaan hyvässä seurassa.
Kesäkurpitsarullat ja tomaattikastike
Ainekset
Työvaiheet
-
Tee kastike. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuullota niitä pannulla öljyssä muutama minuutti sekoitellen. Lisää tomaattipyree ja paista sekoitellen hetki. Kaada pannulle kirsikkatomaatit. Lisää punaviini, laakerinlehdet, kaneli, suola, sokeri ja pippuri. Kuumenna kiehuvaksi ja vähennä lämpöä. Anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Lisää joukkoon oliivit.
-
Valmista täyte. Kuori ja hienonna valkosipuli. Paista sitä kuumalla pannulla öljyssä noin minuutti. Puristele makkara kuoresta pannulle. Paista murumaiseksi seokseksi ja laita kulhoon. Jäähdytä hetki. Raasta parmesaani hienoksi. Lisää makkaran joukkoon juustot, oregano ja timjaminlehdet. Mausta suolalla, pippurilla ja chilillä.
-
Leikkaa kesäkurpitsojen keskiosasta pitkiä viipaleita. Nosta ne puhtaalle keittiöpyyhkeelle. Ripottele päälle suolaa. Anna maustua noin 10 minuuttia. (Käytä yli jääneet kesäkurpitsat pastaan, keittoon tai vokkiin.)
-
Kuumenna uuni 175 asteeseen.
-
Levitä täytettä kesäkurpitsaviipaleille. Kääri ne rulliksi.
-
Laita tomaattikastike ja kesäkurpitsarullat uunivuokaan. Kypsennä uunissa noin 25 minuuttia. Voit halutessasi nostaa uunin lämpöä kypsennyksen loppupuolella, niin saat rulliin väriä.
-
Viimeistele tuoreilla yrteillä. Tarjoa maalaisleivän, keitetyn riisin tai perunamuusin kanssa. Myös tsatsiki sopii hyvin rullien kanssa tarjottavaksi.