Onko vanha kunnon maustevoi painunut unholaan? Turhaan, sillä se on mainio jälkimaustaja kuuman grillattavan päällä ja kuittaa
monesti kastikkeen paikan.
PUNAINEN
Punertavassa pötkössä on mausteina savupaprikaa ja valkosipulia. Tuhti voi sopii rasvaiselle porsaanlihalle, mutta on hyvää myös kokonaisten, höyryävän kuumien maissintähkien päällä.
KELTAINEN
Keltainen voi on kalan ja äyriäisten kaveri, sillä makua antavina ainesosina on ripaus ylellistä sahramia ja raikasta sitruunankuoriraastetta.
VIHREÄ
Vihreä maustevoi kätkee sisälleen runsaasti hienonnettua korianteria ja jalapenoa. Se sopii hyvin vaikkapa naudan entrecôten tai karitsan paahtopaistin kanssa.
Maustevoi-trio
Ainekset
Työvaiheet
-
Ota voi pehmenemään huoneenlämpöön. Kun se on notkeaa ja pehmeää, sekoita haluamasi mausteet voin joukkoon.
-
Leikkaa leivin- tai voipaperista neljännesarkin kokoinen pala. Levitä voi paperille ja kääri tiiviiksi pötköksi. Pakasta noin 1 tunti.