Aasialaiset mausteiset kurkut onnistuvat myös kesäkurpitsasta. Tarjoa korealaiset kesäkurpitsat hodareiden lisäkkeenä tai osana bibimbapia.
Korealaiset kesäkurpitsat
Ainekset
Työvaiheet
-
Halkaise kesäkurpitsa pituussuunnassa ja viipaloi ohuiksi puolikuiksi. Laita palat kulhoon. Lisää suola ja anna maustua 30 minuuttia.
-
Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita etikka, seesamiöljy, gochujang, sokeri ja valkosipuli kulhossa keskenään.
-
Valuta kesäkurpitsoista neste pois ja puristele ne kuiviksi. Kääntele kesäkurpitsat varovasti mausteseoksen joukkoon. Anna maustua jääkaapissa peitettynä 30 minuuttia.
-
Paahda seesaminsiemeniä kuivalla pannulla noin minuutti. Lisää ne kesäkurpitsan joukkoon ennen tarjoamista.
Vinkki Gochujang-tahnaa myydään marketeissa. Voit myös käyttää gochugaru-chilijauhetta.