
Parasta joulussa: espresso-taatelikakku ja tuorejuustohuntu. Smetana antaa taikinalle ihanan miedon happaman maun.
Taateli-espressokakku
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuutioi taatelit ja laita ne kulhoon. Kaada päälle kuuma kahvi ja anna taateleiden pehmentyä 30 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
-
Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø 24 cm).
-
Hienonna pähkinät tehosekoittimessa muruksi. Lisää joukkoon taateli-espressoseos ja soseuta tahnaksi.
-
Vaahdota voi ja sokeri kulhossa. Lisää munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet toisessa kulhossa ja lisää seos taikinaan smetanan kanssa. Lisää taatelitahna ja sekoita taikina tasaiseksi.
-
Lusikoi taikina vuokaan. Paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.
-
Anna kakun jäähtyä 15 minuuttia. Kumoa kakku ja poista leivinpaperi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
-
Tee kuorrutus. Vatkaa voi, lisää tuorejuusto ja sekoita hyvin. Lisää tomusokeri ja vaniljatahna. Sekoita tasaiseksi. Levitä täyte jäähtyneelle kakulle. Koristele halutessasi karamellikastikkeella.