Viiden suora: reseptit arjen pyörteisiin vk 45

Kuvat
Tuuli Kanerva, Panu Pälviä, Ninna Lindström, Sami Repo, Elvi Rista

Viisi viikoittain ilmestyvää arki-iltoja sujuvoittavaa reseptiä. Valittu sinua varten, jotta kaikki aika ei menisi reseptejä selatessa. Poimi resepteistä yksi, kaksi tai osta ainekset kaikkiin.

Viiden suoraan valittujen ohjeiden on tarkoitus tarjota helposti lähestyttäviä ideoita ja valmiita reseptejä, jotka sopivat kiireisen arjen pyörteisiin. Valtaosa resepteistä valmistuu nopeasti, noin puolessa tunnissa. Osa resepteistä kypsyy uunissa pidempään, mutta aktiivinen kokkausaika jää vain muutamaan minuuttiin.

Arjen ruoanlaittoa helpottavat myös reseptit, joiden raaka-aineiden määrä on rajattu vähäiseksi. Vähäinen määrä aineksia tarkoittaa usein myös edullisempaa hintaa. Mausta ei kuitenkaan tingitä!

Viiden minuutin tomaattikastike

10 min
Kun kaapit ammottavat tyhjyyttään, voi kuitenkin herkutella italialaisten tapaan yksinkertaisella tomaattipastalla. Tähän pastaan käytetään tomaattipyreetä, jota yleensä aina on tuubinjämä jääkaapissa. Tomaattipyreen lisäksi tarvitaan valkosipulia, laakerinlehti ja perusmausteet. Sekä tietysti pastaa, jonka keitinvedttä voi hyödyntää kastikkeeseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla


Tästä reseptiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Haukipihvit ja munakastike

1 h
Hauki on yksi edullisimmista kotimaisista kaloista ja se on myös vähärasvainen verrattuna silakkaan tai muikkuun. Haukifileestä tehdyt kalapihvit syntyvät kätevästi monitoimikoneen leikkuuterällä, joka tekee selvää myös ruodoista. Pihvit saavat makua anjovisfileestä ja ruohosipulista. Kermaa niihin listään, jotta ne eivät kuivuisi pannulla paistettaessa. Perinteiset mummolan lisukkeet sopivat mainiosti haukipihvien viereen.


Tästä reseptiin.

Hapankaali-pelmenikeitto

15 min
Pelmeneitä löytyy kaupan pakasteosastolta monella eri täytteellä. Maukkaan, nopean ja helpon aterian niistä saa, kun keittää pelmenit hyvässä kasvis- tai lihaliemessä kypsäksi. Lisämakua liemeen tuo hapankaali, ja muutamat tuoreet vihreät kasvikset. Keittoannoksen kruununa toimii smetananokare tai korianterista, chilistä ja mausteista surautettu adjika-kastike.


Tästä reseptiin.

Tomaatti-cashewpasta

20 min
Pehmeää ja kermaisen täyteläistä sieni-tomaattipastaa ei ensipuraisulta uskoisi vegaaniseksi. Kermaisen kastikkeen salaisuus on cashewpähkinät, jotka tuovat ruokaan niin proteiinia kuin hyviä pehmeitä rasvojakin. Sieniä paistetaan ensin pannulla, minkä jälkeen sinne lisätään cashewpähkinöistä ja tomaateista sauvasekoittimella tehty kastike.


Tästä reseptiin.

Uunihodarivuoka

30 min
Esimerkiksi perjantai-iltana saattaa kaivata pitkän viikon jälkeen jotain helppoa ja takuulla herkullista pikaruokaa. Hodarivuoka osuu näihin kriteereihin. Kaupasta saa kaikki ainesosat valmiina ja kotikeittiöön tehtäväksi jää vain sämpylöiden latominen vuokaan, niiden täyttäminen ja sitten piinaava odotus, kun vuoka kypsyy uunissa. Onneksi vain vartin ajan!


Tästä reseptiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla