Viiden suora: reseptit arjen pyörteisiin vk 47

Kuvat
Tuuli Kanerva, Tuomas Kolehmainen, Ninna Lindström, Piia Arnould

Viisi viikoittain ilmestyvää arki-iltoja sujuvoittavaa reseptiä. Valittu sinua varten, jotta kaikki aika ei menisi reseptejä selatessa. Poimi resepteistä yksi, kaksi tai osta ainekset kaikkiin.

Viiden suoraan valittujen ohjeiden on tarkoitus tarjota helposti lähestyttäviä ideoita ja valmiita reseptejä, jotka sopivat kiireisen arjen pyörteisiin. Valtaosa resepteistä valmistuu nopeasti, noin puolessa tunnissa. Osa resepteistä kypsyy uunissa pidempään, mutta aktiivinen kokkausaika jää vain muutamaan minuuttiin.

Arjen ruoanlaittoa helpottavat myös reseptit, joiden raaka-aineiden määrä on rajattu vähäiseksi. Vähäinen määrä aineksia tarkoittaa usein myös edullisempaa hintaa. Mausta ei kuitenkaan tingitä!

Rapeat silakkapallerot

35 min
Mikäli silakka ei maistu perinteisten pihvien muodossa, kannattaa kokeilla käyttää sitä jauhettuna, kuten muitakin kaloja. Silakasta saa todella maistuvat aasilaisittain maustetut kalapyörykät. Rapeaksi pannulla paistettuna ei uskoisi pääraaka-ainetta todeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla


Tästä reseptiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pekoni-lehtikaalipasta

45 min
Yhden astian ruoat jättävät jälkeensä täyden olon ja olemattoman kasan tiskejä. Uunipasta valmistuu käytännössä itsekseen sen jälkeen kun ainekset on yhdistänyt padassa. Tässä pastassa yhdityvät terveelliset vihreät: purjo ja lehtikaali. Makua antavat pekonisiivut.


Tästä reseptiin.

Juustohampurilaismunakas

30 min
Munakas on täydellinen hätävararuoka, sillä munamassan joukkoon voi laittaa mitä vain. Tämä juustohampparista makunsa lainannut munakas on ateri täynnä proteiinia. Maku muistuttaa hieman tämän hetken somehittiä bigmac-pastaa.


Tästä reseptiin.

Sitruuna-hernepenne

30 min
Arkeen saa pientä luksusta, kun ruskistaa ruokaan käytettävän voin. Tässä pastassa on yksinkertaiset ja kevyet ainekset, joiden kanssa pehme'n pähkinäinen ruskistettu voi pääsee oikeuksiinsa.


Tästä reseptiin.

Bibimbap

15-45 min
Korealainen kulhoruoka bibimbap on ruoka, johon saa käytettyä yksittäisiä kasviksia ja erilaisten proteiinien jämät. Pikkelöidyt tai kevyesti paistetut kasvikset, kimchi (kaupasta), sienet, kananmuna, pakaste-edamamet tai -herneet sekä tofu tai pikapaistettu naudanulkofilee eli bulgogi muodostavat monipuolisen aterian.


Tästä reseptiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla