Mausteinen kanaliemi taipuu keittojen pohjaksi ja aasialaisten ruokien liemeksi. Saat siitä mainion risottoliemen, kun jätät tähtianiksen ja sinapinsiemenet pois ja korvaat maustepippurit mustapippureilla.
Mausteinen kanaliemi
Ainekset
Työvaiheet
-
Huuhtele broilerinsiivet kylmällä vedellä ja laita isoon kattilaan. Paloittele broileri muutamaan palaan.
-
Leikkaa sipuli kuorineen lohkoiksi. Paloittele porkkana muutamaan palaan. Leikkaa lehtiselleri pituussuunnassa puoliksi. Halkaise valkosipuli vaakasuunnassa.
-
Laita kaikki ainekset etikkaa lukuunottamatta isoon kattilaan. Lisää vettä niin, että kaikki ainekset ovat veden peitossa.
-
Kuumenna kiehuvaksi. Laske lämpöä niin, että liemi poreilee.
-
Kuori pinnalle kertynyt vaahto pois reikäkauhalla tai siivilällä. Lisää etikka. Anna kiehua kannen alla hiljaa poreillen 3 tuntia. Tarkkaile nesteen määrää ja liemen makua. Lisää vettä tarvittaessa.
-
Siivilöi liemi ja anna jäähtyä. Kerää pois pinnalle noussut rasva.
Vinkki Nypi kypsistä siivistä lihat ja lisää ne salaatteihin tai pastakastikkeen joukkoon.