Nyt ei nuukailla fenkoleissa! Tähän keittoon upotetaan huimat kaksi kiloa fenkolia. Siivilöinti takaa silkinsileän lopputuloksen.
Silkinsileä fenkolikeitto
Ainekset
Työvaiheet
-
Leikkaa fenkolien varret pois. Ota hyväkuntoiset lehdet talteen. Siisti kanta ja viipaloi fenkolit. Hienonna sipuli.
-
Kuumenna öljy isossa kattilassa. Kuullota fenkolia ja sipulia keskilämmöllä välillä sekoittaen 25–35 minuuttia, kunnes fenkoli on pehmentynyt.
-
Lisää viini ja keitä sekoittaen noin 5 minuuttia. Lisää litra lientä ja suola. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10–20 minuuttia, kunnes fenkolit ovat aivan pehmeitä. Lisää lientä tarvittaessa.
-
Soseuta keitto erissä monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Jos keitto tuntuu rakeiselta, voit siivilöidä sen sileäksi. Huuhtele kattila.
-
Kaada keitto takaisin kattilaan. Lisää kerma. Kuumenna keitto ja keitä pienellä lämmöllä sekoittaen 3–5 minuuttia, kunnes se hieman sakenee.
-
Koristele fenkolin lehdillä. Tarjoa rapeakuorisen leivän kanssa.
Vinkki Malta keittää fenkolit täysin pehmeiksi. Silloin niistä irtoaa eniten makua ja soseuttaminen on helppoa.