kitiCnatiC on lisännyt 26 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Waldorfinsalaatti 7.1.2023

Ainekset

Raaka-aineet
40
g
Juuriselleriä
2-3
kpl
Varsisellerin vartta
2
kpl
Hapokasta omenaa
1
tlk
ananasta
n 25
Viinirypäleitä
1
dl
Saksanpähkinää
Kastike
1
dl
Kermaviiliä
1
dl
Majoneesia
Suolaa, sinappia

Työvaiheet

Sekoita kaikki salaatin ainekset keskenään sen kokoisina paloina kuin on mielestäsi paras. Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja lisää ne salaatin kanssa sekaisin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 311 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Kasaa lounasvohvelin päälle avokadoa ja kananmunaa. Jos nälkä on isompi, voi munia paistaa tuplat. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + taikinan turvotus 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Täytetty kauravohveli

Ainekset

TAIKINA
1
dl
kaurajauhoja
1
dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
1
tl
leivinjauhetta
¼
tl
suolaa
2
dl
kauramaitoa
1
kananmuna
1
rkl
öljyä
AVOKADOTAHNA
2
kypsää avokadoa
1
rkl
sitruunamehua
1
valkosipulinkynsi
¼
tl
suolaa
LISÄKSI
4
kananmunaa
paistamiseen öljyä
½
tl
suolaa
2
kevätsipulia
2
dl
versoja tai ituja
(chilikastiketta kuten Srirachaa tai tabascoa)

Työvaiheet

  1. Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Sekoita joukkoon kauramaito, muna ja öljy. Anna turvota huoneenlämmössä noin puoli tuntia.

  2. Halkaise avokadot, poista kivet ja lusikoi sisus kulhoon. Muussaa avokado rouheaksi soseeksi haarukalla. Hienonna valkosipulinkynsi ja sekoita avokadon joukkoon yhdessä sitruunamehun ja suolan kanssa.

  3. Paista taikinasta kuumalla vohveliraudalla neljä rapeareunaista vohvelia. Paista yhtä aikaa munat pannulla tilkassa öljyä. Ripottele suolaa munille.

  4. Leikkaa kevätsipulit viipaleiksi.

  5. Lusikoi avokadotahnaa lämpimälle vohvelille ja nosta paistettu kananmuna tahnan päälle. Ripottele päälle kevätsipulia, versoja ja chilikastiketta maun mukaan.

ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Herkkutattivaahto on ravintolatason herkku, mutta hyvin helppo valmistaa. Uunissa pehmeäksi paahdettu kurpitsa on sen kanssa maukasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu kurpitsa ja tattivaahto

Ainekset

1
(n. 1 kg)
myskikurpitsa
1
rosmariininoksa
2
dl
saksanpähkinöitä
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
1
tl
korianterinsiemeniä
¾
tl
mustapippuria myllystä
TATTIVAAHTO
2
(n. 300 g)
keskikokoista herkkutattia
1
rkl
oliiviöljyä
1
dl + 2 rkl
maitoa
200
g
pehmeää vuohenjuustoa (esim. Président Petits Chèvres Doux)
½–1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Puhdista ja pilko sienet. Laita sienet kuivalle pannulle ja paista, kunnes neste haihtuu. Lisää öljy ja paista vielä 2–3 minuuttia.

  2. Mittaa 1 dl maitoa kattilaan. Lisää sienet. Keitä 5 minuuttia ja soseuta sauvasekoittimella. Jäähdytä jääkaappikylmäksi.

  3. Vaahdota tuorejuusto ja 2 rkl maitoa pehmeäksi seokseksi. Lisää tattisose, suola ja pippuri. Sekoita hyvin. Jos seos tuntuu paksulta tai jos säilytät sitä pitkään jääkaapissa, notkista se maitotilkalla.

  4. Halkaise kurpitsa, kaavi siemenet pois lusikalla. Leikkaa kurpitsa pitkittäin lohkoiksi. Hienonna rosmariinin lehdet. Laita lohkot, yrtit ja pähkinät uunivuokaan. Hiero joukkoon öljy ja mausteet.

  5. Paahda kurpitsaa 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia, kunnes kurpitsa pehmenee ja reunat saavat hieman väriä. Paahtoaika riippuu palojen koosta.

  6. Pursota tattivaahtoa tarjolle paahdettujen kurpitsojen ja pähkinöiden kanssa.

Hyvä terveys on lisännyt 311 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen
Kirpeät kurkut viimeistelevät aasialaishenkisen pannuruoan. Sipuleista suurimmalle osalle sopii kevätsipulin vihreät varret, ne eivät yleensä ärsytä vatsaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + keittäminen 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Paistettua kvinoaa ja tofua

Ainekset

3
dl
kvinoaa, ulkomaista
1
kesäkurpitsa
12
minimaissia (säilyke)
1
pkt / 270 g
maustamatonta tofua
1 + 1
rkl
öljyä
2
tl
tomaattipyreetä
1
rkl
soijakastiketta
3
kevätsipulin vihreää vartta
HÖLSKYKURKUT
½
kurkku
2
rkl
limetin mehua
¼
tl
suolaa
1
tl
sokeria
½
ruukku korianteria
1
rkl
kuorimattomia seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Huuhtele kvinoa kylmällä vedellä ja keitä kypsäksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta kypsästä kvinoasta ylimääräinen keitinvesi pois. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  2. Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi esim. juustohöylällä ja laita viipaleet tiiviskantiseen rasiaan. Lisää joukkoon limetin mehu suola ja sokeri. Sulje kansi ja hölskyttele voimakkaasti noin minuutin ajan. Hienonna korianteri ja lisää seesaminsiementen kanssa kurkkujen joukkoon lusikalla sekoittaen.

  3. Leikkaa kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi ja puolita minimaissit pitkittäin.

  4. Kuivaa tofupala ja leikkaa noin sentti kertaa sentti kuutioiksi. Paista tofukuutioita paistinpannulla öljyssä pari minuuttia. Lisää tomaattipyree ja jatka paistamista toiset pari minuuttia. Siirrä tofukuutiot syrjään pannulta omaan kulhoonsa ja sekoita joukkoon soijakastike.

  5. Lorauta tilkka öljyä lisää pannuun ja paista seuraavaksi kesäkurpitsat ja maissit. Lisää kvinoa pannuun muutaman minuutin paistamisen jälkeen. Nosta hieman lämpöä ja jatka paistamista sekoitellen kunnes kvinoa on kuumaa ja aavistuksen rapeutunutta. Palauta tofut pannulle ja sekoita kvinoan sekä kasvisten joukkoon.

  6. Hienonna kevätsipulinvarret ja ripottele valmiin ruoan päälle. Tarjoa heti hölskykurkkujen kanssa.

Vinkki! Paistettua riisiä muistuttavassa ruoassa on tärkeää käyttää nimenomaan ulkomaista kvinoaa, joka ei puuroudu keitettäessä.

ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Korppujauhoissa pyöräytetyt sienet tuovat mukavaa rapeutta lämpimään tattisalaattiin.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Lämmin tattisalaatti

Ainekset

8–10
(700 g)
pientä tattia
2
valkosipulinkynttä
1
dl
tuoretta persiljaa
1
sitruuna
4
rkl
oliiviöljyä
1
dl
korppujauhoja
½
tl
suolaa
¼
tl
valkopippuria
SALAATTI
4
luumua
2
omenaa
1
ruukku salaattia
1
pss (70 g)
babypinaattia
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
punaviinietikkaa
ripaus suolaa

Työvaiheet

  1. Puhdista sienet ja pilko ne haarukkapaloiksi.

  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna yrtit. Raasta sitruunan kuoren keltainen pinta kulhoon. Purista mehu joukkoon. Lisää suola ja pippuri, valkosipuli ja sienet. Marinoi 2 tuntia.

  3. Laita sienet liemineen kuumalle pannulle. Paista niin, että liemi kiehuu kasaan tahmeaksi kastikkeeksi. Lisää korppujauho ja paista, kunnes liemi imeytyy sieniin ja korppujauho ruskistuu sienten pintaan kuorrutteeksi. Lisää pannulle persilja.

  4. Pilko luumut ja omenat. Huuhtele salaatit ja pinaatit.

  5. Sekoita ison kulhon pohjalla öljy, etikka ja suola. Lisää salaatin ainekset. Sekoita hyvin. Lusikoi lämpimät sienet joukkoon. Tarjoa heti.