
Kesällä mozzarella on täydellistä tomaattien, oliiviöljyn ja basilikan kanssa, muulloin sen seuraan sopivat uunissa makeutuneet punaiset paprikat.
Paahdetut mozzarellapaprikat ja pangrattato
Ainekset
Työvaiheet
-
Valmista pangrattato. Lämmitä oliiviöljy pannussa ja raasta valkosipulit suoraan pannulle. Lisää korppujauhot ja paista käännellen, kunnes seos ruskistuu ja rapeutuu. Hienonna persilja ja lisää se leipämurun joukkoon.
-
Leikkaa paprikat puoliksi, poista siemenet ja kalvot. Laita paprikat uunivuokaan. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes paprikat ovat pehmenneet ja reunat ovat tummuneet.
-
Valmista vinegretti. Raasta valkosipulinkynnet ja hienonna persilja. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Pirskottele vinegrettiä paahdettujen paprikoiden sisäpinnoille.
-
Revi mozzarellat paloiksi ja täytä niillä paprikat. Valuta loput vinegretistä päälle.
-
Ripottele 3–4 rkl pangrattatoa mozzarellan pinnalle. Viimeistele halutessasi basilikanlehdillä tai persiljalla.
Vinkki Pangrattaton voi maustaa millä tahansa yrteillä.