
Psst! Juustokakku maistuu mehevältä ilman kuorrutettakin.
Mustikkajuustokakku
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Murskaa keksit monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Sulata voi ja lisää keksimurujen joukkoon.
- Vuoraa irtopohjavuoka (Ø 20 senttiä) leivinpaperilla. Painele keksimurut vuon pohjalle ja nosta vuoka jääkaappiin.
- Soseuta mustikat. Sulata voi. Purista sitruunasta mehu.
- Vatkaa tuorejuusto ja rahka notkeaksi. Lisää joukkoon munat, sokeri, mustikkasose, jäähtynyt voi ja sitruunamehu. Siivilöi perunajauhot täytteeseen.
- Levitä täyte kakkuvuokaan. Paista kakkua uunin alaosassa 45 minuuttia. Katkaise uunin virta ja anna kakun kypsyä jälkilämmössä, uunin luukku hieman raollaan, noin 1 tunti.
- Tee kuorrute. Sekoita rahka, tuorejuusto ja sokeri. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun pinnalle. Koristele kakku mustikoilla.