Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström ja Panu Pälviä

Tortilla on hyvä hävikintorjuntaruoka. Letun päällä maistuu moni yllättäväkin maku. |

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
30 min + 1 t tai yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Tortillaletut

Ainekset

4
dl
vehnäjauhoja
4
dl
maissijauhoja
3
dl
vettä
3⁄4
dl
rypsiöljyä
3⁄4
tl
korianteria jauhettuna
1⁄2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Sekoita kuivat aineet. Lisää joukkoon vesi, öljy, korianteri ja suola. Sekoita ainekset nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kierrä taikinan ympärille kelmu. Nosta taikinapallo tunniksi tai yön yli jääkaappiin.
  2. Pyörittele taikina pötköksi ja jaa se 12 osaan. Pyöritä palat palloiksi ja pulikoi yksi kerrallaan pyöreiksi letuiksi.
  3. Paista tortilloja kuumalla pannulla molemmin puolin muutaman minuutin ajan. Öljyä ei tarvita.

  4. Peitä tortillat liinalla, niin ne pysyvät lämpiminä. Jos paistat leivät etukäteen, kuumenna ne ennen tarjoilua uunissa tai mikrossa.

Vinkki! Taikinan voi tehdä pelkästä vehnäjauhosta ja jättää korianterin pois.

Tomaattisalsa

Ainekset

4
tomaattia
1
pieni sipuli
1⁄2–1
punainen chili
1
dl
minttua silputtuna
3⁄4
dl
korianteria silputtuna
1
limetin mehu
1⁄2
tl
suolaa
1⁄2
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Pese ja halkaise tomaatit. Koverra lusikalla siemenet. Pilko tomaattiliha pieniksi kuutioksi.
  2. Kuori ja silppua sipuli. Halkaise chili. Poista siemenet. Silppua maun mukaan puolikas tai kokonainen.
  3. Silppua minttu ja korianteri. Purista limetistä mehu.
  4. Yhdistä ainekset, ja salsa on valmis.

Limekurkut

Ainekset

1⁄2–1
kurkku
1
limetti
1⁄2
punainen chili
1⁄2
tl
sokeria
1⁄4
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Halkaise kurkku. Koverra teelusikalla siemenet. Kuutioi kurkku.
  2. Purista limetistä mehu. Pilko chili.
  3. Yhdistä ainekset kannelliseen rasiaan. Ravista minuutin ajan.

Jalapenotartar

Ainekset

1
prk (200 g)
ranskankermaa
1 1⁄2
dl
majoneesia
1
dl
säilöttyjä jalapeno-viipaleita
1
dl
persiljaa silputtuna
1
rkl
inkivääritahnaa
1
tl
sokeria
1⁄2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Notkista ranskankerma ja majoneesi.
  2. Pilko jalapenot pieneksi hakkeeksi. Silppua persilja.
  3. Yhdistä ainekset kastikkeeksi.

Salsa verde

Ainekset

1
pieni sipuli
3
valkosipulinkynttä
1
tuore jalapeno
1
dl
persiljaa silputtuna
1
dl
minttua silputtuna
1
limetti
1
dl
rypsiöljyä
1
tl
sokeria
1⁄2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja lohko sipuli ja valkosipulin. Paloittele jalapeno.
  2. Silppua persilja ja minttu. Purista limetistä mehu.
  3. Surauta sipulit ja jalapeno hakkeeksi sauvasekoittimella. Lisää joukkoon loput ainekset ja soseuta kastikkeeksi.

Guacamole

Ainekset

3
kypsää avokadoa
2
valkosipulinkynttä
1
limetti
3⁄4
dl
oliiviöljyä
1⁄2
tl
chilihiutaleita
1⁄2
tl
sokeria
1⁄2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Halkaise avokadot. Poista kivet ja lusikoi avokadon liha kulhoon.
  2. Kuori ja paloittele valkosipuli. Purista limetistä mehu.
  3. Lisää kaikki ainekset avokadon joukkoon.
  4. Surauta ainekset sauvasekoittimella karkeaksi guacamoleksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Tässä täydellinen resepti mökille: ulkotulilla paistettu pitsireunainen lettu, päälle kourallinen makeita mansikoita.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15–20 kpl
Valmistusaika
30 min + 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Muurinpohjaletut

Ainekset

1
l
täysmaitoa
dl
ohrajauhoja
2
dl
vehnäjauhoja
2
munaa
1
rkl
sokeria
½
tl
kardemummaa
½
tl
suolaa
voita paistamiseen
Lisäksi
1
l
mansikoita tai 2 dl mansikkahilloa

Työvaiheet

  1. Vatkaa maidon joukkoon jauhot ja munat. Lisää sokeri, kardemumma ja ripaus suolaa.
  2. Anna taikinan turvota viileässä vähintään neljä tuntia tai yön yli.
  3. Kaada kauhallinen lettutaikinaa kuumalle muurikalle tai lettupannulle. Paista, kunnes lettu on hyytynyt. Käännä ja paista vielä toiselta puolelta.
  4. Tarjoa letut tuoreiden mansikoiden tai mansikkahillon kanssa.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä
Ihanan yrttiset teeleivät onnistuvat vaikka mökkikeittiössä! Hienonna taikinaan yrttimaasta löytyvät kesän vihreät.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
10 min + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Yrtti-teeleivät

Ainekset

2
dl
tuoreita yrttejä (esim. basilikaa, lehtipersiljaa ja timjamia) hienonnettuna
3
dl
hiivaleipäjauhoja
2
dl
kaurahiutaleita
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
2
dl
vettä
½
dl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Hienonna yrtit veitsellä.

  2. Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään. Lisää yrtit, vesi ja öljy.

  3. Nostele taikina leivinpaperin päälle pellille kahdeksi keoksi. Taputtele ne jauhotetuin käsin kiekoiksi.

  4. Jaa leivät taikinapyörällä tai veitsellä neljään osaan. Pistele leivät haarukalla.

  5. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Itse tehty rahka-voitaikina vie kielen mennessään, varsinkin kevään ensimmäisten raparperien seurassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–15 kpl
Valmistusaika
40 min + 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Raparperipiiraat

Ainekset

250
g
voita
½
dl
sokeria
4
dl
vehnäjauhoja
2
tl
kardemummaa
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
1
prk (250 g)
rahkaa
Voiteluun
1
muna
Täyte
3–4
raparperin vartta (n. 500 g)
50
g
voita
1
dl
sokeria
Päälle
ruokosokerisiirappia
1
dl
pistaasipähkinöitä

Työvaiheet

  1. Nypi pehmeän voin sekaan sokeri. Lisää jauhoihin kardemumma, leivinjauhe ja suola. Sekoita ainekset rahkan kanssa pehmeäksi taikinaksi. Älä vaivaa.
  2. Taputtele taikina pötköksi. Kierrä ympärille kelmu. Laita taikina kohmettumaan jääkaappiin pariksi tunniksi tai yön yli.
  3. Kauli taikinasta 30 x 20 cm:n levy. Taita levy kolmeen kerrokseen. Kauli taikina taas levyksi ja taita kolmeen kerrokseen. Jatka 3–4 kertaa ja ripottele hieman jauhoja kerrosten väliin.
  4. Paina taikinalevystä ympyröitä (ø 12 cm). Voit käyttää muottina isoa säilykepurkkia. Nosta pohjat uunipellille leivinpaperille. Voitele reunat munalla.
  5. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Leikkaa raparperinvarret 7 sentin pätkiksi. Jos varret ovat paksuja, puolita ne pitkittäin.
  6. Sulata voi pannulla. Kypsennä raparperinvarsia 5 minuuttia. Ripottele päälle sokeria.
  7. Nosta raparperit pohjien päälle. Paista piiraita 10–15 minuuttia.
  8. Valuta päälle siirappia ja lisää rouhittuja pistaasipähkinöitä.

Vinkki! Voit oikaista käyttämällä valmiita voitaikinalevyjä, jotka leikkaat neliöiksi.

ET-lehti on lisännyt 310 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Kakun keikkumista ei tarvitse jännittää, kun mansikkakermakakku kootaan suoraan vuokaan. Jos herkun ei tarvitse olla gluteeniton, voit vaihtaa perunajauhot vehnäjauhoihin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton mansikkavuokakakku

Ainekset

POHJA
4
munaa
dl
sokeria
1
dl
mantelijauhoja
¾
dl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
TÄYTE
1
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
¼
dl
sokeria
4
dl
vispikermaa
1
prk (200 g)
vaniljarahkaa
KORISTELUUN
½
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
2–3
rkl
hasselpähkinärouhetta

Työvaiheet

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Yhdistä jauhoseos vaahtoon kevyesti sekoittaen.

  2. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa 5–6 minuuttia.

  3. Ripottele leivinpaperille sokeria. Kumoa kypsä torttu paperin päälle. Irrota paistopaperi ja anna jäähtyä.

  4. Poista mansikoista kanta ja viipaloi mansikat. Hienonna minttu. Sekoita kulhossa mansikat, minttu ja sokeri. Anna maustua 15 minuuttia.

  5. Leikkaa kakkulevy puoliksi. Nosta puolikas vuokaan.

  6. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka. Levitä mansikat kakkupohjan päälle ja lisää puolet kermaseoksesta.

  7. Nosta toinen pohjalevy päälle. Levitä pinnalle loppu kermaseos. Koristele lohkotuilla mansikoilla ja mintun lehdillä. Ripottele pinnalle lopuksi pähkinärouhetta.