
Talven paras kalaruoka syntyy helposti. Paista ensin hauki ja pyöräytä sitten kastike samassa pannussa.
Haukifilee ja veriappelsiinikastike
Ainekset
Työvaiheet
-
Poista fileestä nahka. Aseta sitten filee leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Viillä pitkä viilto aivan y-ruotorivin vieritse. Käytä terävää veistä ja leikkaa varovasti, veitsenterällä ruotoja tunnustellen. Tee samoin ruotorivin toisella puolella ja poista ruodot.
-
Sekoita jauhot, suola ja kuivattu persilja lautasella. Jauhota fileet seoksessa.
-
Paista kala voissa pannussa kummaltakin puolelta kullanruskeaksi, 2–3 minuuttia per puoli. Siirrä lautaselle ja peitä foliolla.
-
Paista kapriksia samassa pannussa muutama sekunti. Lisää kerma ja sinappi. Murenna liemikuutio joukkoon. Keitä kovalla lämmöllä 5 minuuttia.
-
Purista appelsiinin mehu. Hienonna ruohosipuli. Vispaa mehu kastikkeeseen. Lisää kalat, pavut ja ruohosipuli. Anna hautua vielä 3–5 minuuttia, kunnes pavut sulavat. Tarjoa heti.