Jälkimarinoitu possu tarjoillaan kylmänä leikkeleenä.
Glögiä maistellut possu
Ainekset
Työvaiheet
-
Ota liha jääkaapista huoneenlämpöön noin tunti ennen lihan paistamista. Kuumenna uuni 150 asteeseen.
-
Poista fileestä kalvot ja kuivaa liha talouspaperilla. Laita fenkoli, suola ja pippuri mortteliin ja jauha mausteet. Taputtele ne lihan pintaan.
-
Kuumenna öljy pannulla ja ruskista liha kauttaaltaan. Paina paistomittari lihan paksuun kohtaan ja nosta filee uunivuokaan. Kypsennä uunissa noin tunti, kunnes sisälämpötila on 75 astetta. Anna lihan vetäytyä ja jäähtyä foliolla peitettynä.
-
Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Hienonna rosmariini. Yhdistä marinadin ainekset. Leikkaa liha viipaleiksi. Laita viipaleet takaisin uunivuokaan ja kaada päälle marinadi. Anna lihan maustua liemessä vähintään tunti tai jopa seuraavaan päivään. Tarjoile kylmänä.