Kodin Kuvalehti on lisännyt 1184 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Puurontähteet jalostuvat vohveleiksi, jotka maistuvat paksun jugurtin ja raikkaiden sitrusten kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–10 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Puurovohvelit

Ainekset

6
dl
kylmää kaurapuuroa
2
munaa
2
dl
maitoa
1
dl
vehnäjauhoja
1
tl
kurkumaa
2
rkl
öljyä
Lisäksi
4
mandariinia
2
appelsiinia
1
verigreippi
4
dl
turkkilaista jugurttia
(1
rkl
sokeria)
n. 1½
dl
juoksevaa hunajaa

Työvaiheet

  1. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi. Jos puuro on suolatonta, lisää myös 1 tl suolaa.
  2. Valmistele lisukkeet. Kuori ja viipaloi hedelmät. Mausta halutessasi jugurtti sokerilla.
  3. Paista taikina kauniin ruskeiksi vohveleiksi vohveliraudalla. Sipaise raudan paistopinnoille öljyä pullasudilla ennen jokaisen vohvelin kypsennystä.
  4. Nauti vohvelit kuumina ja rapeina jugurtin, sitrusten ja juoksevan hunajan kera.

Vinkki! Voit paistaa taikinasta myös lettuja, mutta käytä paistamisessa vähän tavallista enemmän rasvaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 321 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen
Täytetyt leivät ovat englantilaisen teehetken kulmakiviä. Niiden perinteisiä täytteitä ovat kurkku ja kananmuna.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + keittäminen 7 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurkku-kananmuna-kolmioleivät

Ainekset

4
kananmunaa
2
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
½
dl
majoneesia (rasvaa 15 %)
½
kurkku
1
tl
sokeria
2
tl
väkiviinaetikkaa
¼
tl
suolaa
8
viipaletta paahtoleipää

Työvaiheet

  1. Keitä kananmunia kiehuvassa vedessä 7 minuuttia. Jäähdytä kylmän veden alla ja kuori. Hienonna munat veitsellä pieniksi kuutioiksi. Hienonna ruohosipuli. Yhdistä kananmunat, ruohosipuli ja majoneesi varovasti käännellen.

  2. Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi esim. juustohöylällä. Laita viipaleet tiiviskantiseen rasiaan ja mittaa joukkoon sokeri, etikka ja suola. Sulje kansi ja hölskyttele noin minuutti.

  3. Leikkaa leipäviipaleista kantit ohuelti pois. Lado kurkkuviipaleet neljälle leipäviipaleelle ja lusikoi kananmunatäyte kurkkujen päälle. Nosta toiset leivät kanneksi ja paina kevyesti viipaleita täytteineen yhteen. Leikkaa terävällä veitsellä leivät kahdeksi kolmioksi.

Vinkki! Tee samalla tupla-annos hölsky-kurkkuja. Saat koko kurkun käytettyä ja raikkaan lisäkkeen vaikkapa kalaruoalle.

Hyvä terveys on lisännyt 321 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Linsseillä rikastetun kasvispastan maussa ja ulkonäössä riittää ihasteltavaa. Fenkoli tuo kastikkeeseen anismaisen pirskahduksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Tuoretomaatti-linssipasta

Ainekset

1
kg
tomaatteja
1
fenkoli
1
pieni kesäkurpitsa
3
valkosipulinkynttä
1
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
3
rkl
hienonnettua minttua tai basilikaa
1
prk (250 g)
kypsiä punaisia linssejä
50
g
fetajuustoa
LISÄKSI
150
g
täysjyväpastaa

Työvaiheet

  1. Huuhtele tomaatit, poista niistä kannat ja leikkaa kuutioiksi. Pienille kirsikkatomaateille riittää huuhtaisu. Halkaise fenkoli, huuhtele ja poista kanta ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Huuhtele ja paloittele kesäkurpitsa. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

  2. Paista kasviksia pannulla tilkassa öljyä viitisen minuuttia. Mausta suolalla, sokerilla ja yrteillä. Jatka hauduttamista kannen alla 15–20 minuuttia. Lisää vettä, jos kastike kuivahtaa.

  3. Valuta ja huuhtele linssit, ja lisää kastikkeeseen.

  4. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta lävikössä ja sekoita kastikkeeseen. Murustele päälle fetajuustoa.

Hyvä terveys on lisännyt 321 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Banana breadistä mukaeltu suolaisen makea banaani-tiikerikakku selviää syötävän hyvänä pidemmänkin vaelluksen ajan. Parhaimmalta tämä kakku maistuu vasta pari päivää leipomisen jälkeen, jolloin maut ovat tasaantuneet. Kakun kanssa voi tarjoilla vaahterasiirapilla tai hunajalla...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15 viipaletta
Valmistusaika
1½ t
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-tiikerikakku

Ainekset

3
dl
grahamvehnäjauhoja
1
dl
mantelirouhetta
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
kardemummaa
¼
tl
suolaa
3
banaania
2
kananmunaa
2
dl
makeuttamatonta omenasosetta
½
dl
hunajaa
1
dl
rypsi- tai oliiviöljyä
100
g
sulatettua tummaa suklaata
VUOAN VOITELUUN
1
tl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään.

  2. Soseuta kulhossa sauvasekoittimella banaanit, munat, omenasose, hunaja ja öljy. Sekoita kuivat aineet joukkoon puuhaarukalla.

  3. Ota taikinasta 1/3 osa toiseen kulhoon. Lisää pienemmän taikinan joukkoon sulatettu suklaa.

  4. Öljyä 1½ l vetoinen suorakaiteen muotoinen vuoka. Kaada puolet vaaleasta taikinasta vuoan pohjalle. Lisää päälle nokareina suklaataikinaa. Lisää päälle loput vaaleasta taikinasta. Nostele taikinaa lusikalla muutamasta kohdasta vuoan pohjasta ylöspäin, jolloin taikinat kevyesti ”raidoittuvat”.

  5. Kypsennä banaanikakkua 175-asteisessa uunissa noin tunti 10 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassa ja kumoa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1184 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Klassisimmat bagelien täytteet ovat avokado ja kylmäsavulohi. Kokeile myös soseuttaa avokadon joukkoon piparjuurituorejuustoa.
Klassisimmat bagelien täytteet ovat avokado ja kylmäsavulohi. Kokeile myös soseuttaa avokadon joukkoon piparjuurituorejuustoa.
Parempaa välipalaa ei olekaan kuin rapeapintainen, siemenillä päällystetty bageli. Voit valita mieleiset täytteet suolaisen tai makean nälkään.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
40 min + 1 tunti
Vaikeustaso
Kohtalainen

Bagelit

Ainekset

5
dl
vettä
50
g
margariinia
n. 1
l
vehnä- tai sämpyläjauhoja
1
ps
kuivahiivaa
1
rkl
sokeria
tl
suolaa
Keitinvesi
3
l
vettä
2
rkl
siirappia
Pinnalle
1
muna
unikon- tai seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Lämmitä vesi 42 asteiseksi. Sulata rasva. Lisää jauhojen joukkoon kuivahiiva.
  2. Alusta nesteeseen puolet jauhoista, sokeri ja suola. Vaivaa 5 minuuttia. Lisää loput jauhot ja rasva. Alusta taikina kimmoisaksi. Nostata taikinaa liinan alla puoli tuntia.
  3. Pyöräytä kohonnut taikina jauhotetulla pöydällä tangoksi. Jaa pötkö 12 palaan. Pyöritä palat pulliksi ja kohota liinan alla vielä puoli tuntia. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  4. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää joukkoon siirappi. Pyöräytä pullien keskelle reikä peukalolla ja venytä rinkeleiksi. Kypsennä muutama kerrallaan kiehuvassa vedessä pari minuuttia.
  5. Nosta rinkelit reikäkauhalla leivinpaperin päälle uunipellille. Voitele bagelit munalla ja ripottele pintaan siemeniä. Paista bageleitä uunissa 15 minuuttia.
  6. Täytä jäähtyneet bagelit avokadolla ja kylmäsavulohella, tuorejuustolla ja marjoilla tai vaikkapa hummuksella ja kasviksilla.