Tatit maustavat ihanasti tumman metsäisen kasvisliemen. Pakastepelmenit ovat helppoja, herkullisia ja täyttäviä.
Tatti-pelmenikeitto
Ainekset
Työvaiheet
-
Pilko sienet ja kasvikset. Laita ne isoon kattilaan ja kaada vesi päälle. Lisää liemikuutiot, kuivatut sienet ja mausteet.
-
Hauduta aineksia miedolla lämmöllä 20 minuuttia. Älä päästä lientä kiehumaan, etteivät sienet hajoa soseeksi. Valuta liemi siivilän läpi toiseen kattilaan.
-
Pilko tatit ja viipaloi purjo. Sulata voi pannulla. Paista sieniä ja purjoa 5–10 minuuttia.
-
Laita pelmenit sieniliemen sekaan. Keitä ne kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää liemeen paistetut sienet ja purjot.
-
Mausta kirvelillä tai rakuunalla. Tarjoa keitto smetanan kanssa.
VINKKI! Keitä isoa tattisaalista peratessa isompi satsi lientä ja pakasta se sopivina käyttöannoksina. Voit käyttää lientä esimerkiksi risoton nesteenä, keittojen mausteena tai pastakastikkeessa. Jääkaapissa liemi säilyy muutaman päivän.