
Ruokaisa herkkutattijuurespiirakka saa makunsa kuivatuista sienistä.
Herkkutatti-juurespiirakka
Ainekset
Työvaiheet
-
Yhdistä jauhot, kaurahiutaleet ja suola. Nypi sekaan voi. Hiero ainekset murumaiseksi. Lisää vettä lusikallinen kerrallaan ja sekoita taikinaksi. Painele taikina leivinpaperilla päällystettyyn piirasvuokaan. Laita jääkaappiin 30 minuutiksi.
-
Kuumenna uuni 180 asteeseen. Laita piiraspohjan päälle leivinpaperi ja esimerkiksi kuivia herneitä painoksi. Esipaista pohjaa 20 minuuttia.
-
Mittaa vesi kattilaan. Lisää liemikuutio ja kuivatut sienet. Kuumenna kiehuvaksi ja anna sienten pehmetä 20 minuuttia.
-
Kuori juurekset ja leikkaa ne hyvin ohuiksi viipaleiksi. Hienonna valkosipuli ja timjami.
-
Lado juuresviipaleet piiraspohjalle. Lisää valkosipuli ja timjami.
-
Sekoita sieniliemeen kerma ja munat. Kaada seos juuresten päälle.
-
Paista piirasta uunin alatasolla noin 40 minuuttia, kunnes juurekset kypsyvät ja täyte hyytyy.