
Paahdettu linssi-kikherneripote täydentää herkullisen kasvissosekeiton.
Pähkinäinen porkkanakeitto
Ainekset
Työvaiheet
-
Pese porkkanat ja leikkaa paksuiksi lanteiksi. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuori ja raasta inkivääri. Paista kasviksia, inkivääriä ja juustokuminaa pari minuuttia öljyssä kattilassa. Lisää vesi ja fondi, ja anna keiton kypsyä keskilämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia tai kunnes porkkanat ovat pehmeitä.
-
Lisää maapähkinävoi kattilaan ja soseuta keitto sauvasekoittimella. Mausta lopuksi ripauksella suolaa ja lorauksella limetinmehua. Hienonna keiton pinnalle runsaasti tuoretta korianteria.
Paahdettuja linssejä ja kikherneitä
Ainekset
Työvaiheet
-
Huuhtele linssit ja kikherneet siivilässä kylmällä vedellä. Valuta huolellisesti ja levitä sitten leivinpaperille uunipellille. Hienonna chili ja lisää pellille yhdessä öljyn ja suolan kanssa. Sekoita niin, että maut tasoittuvat. Paahda uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia. Sekoita kerran paahtamisen puolivälissä. Ripotteella saa helposti proteiinia porkkanakeittoon.